Jag äker till Larnaca 2 ggr varje år.
Visst är det dyrt på Cypern, men det beror alldeles på var man väljer att äta.
Jag äter frukost inne i lägenheten sedan äter jag lunch och middag ute varje dag.
Mina kostnader för mat och dryck max ca 150:-/per dag. Det tycker jag inte alls är speciellt dyrt. Nu brukar jag visserligen nöja mig med 1 eller max 2 flaskor med Keo till maten (alternativt 1 st stor flaska).
Om jag skulle äta min mat på de "dyra" restaurangerna efter strandpromenaden, ja då blir det svindyrt.
Jag som varit i Larnaca 20-25 ggr väljer istället de ställen som är mer "ett hål i väggen". Där är maten mycket godare och framförallt billigare.
Gå en bit från strandpromenaden och sök dig en bit längre bort från stranden, där hittar du riktiga smultronställen.
Mitt favoritställe ligger i de gamla turkiska kvarteren. Kvinnan som äger det heter Melitza. En så otroligt varm och mysig liten tant. Det finns 3 bord, men vid många gäster fäller hon ut upp till 3 bord till och sätter ute på "trottoaren". DET är det verkliga Cypern för mig. Nästan inga turister och så äkta, genuint Cypriotiskt.
Där kan man äta mezé för under 100-lappen, det brukar jag unna mig i alla fall 1 gång per vecka när jag är i Larnaca. Då sitter man och äter en massa olika goda smårätter i minst 1 timme. Det kan man få betala upp till 350:- för på de dyrare ställena. Då får man inte ens lika mycket mat och heller inte lika välsmakande.
Så, 1000:-/1500:- kostar min mat för 1 v i Larnaca inkl. frukost och glass på dagen. Inte illa.
Ayia Napa har jag bara besökt 1 dag och det räckte för mig. Där kanske priserna är annorlunda.