Hitta diskussioner med liknande innehåll

Konditor i USA?

#1 2011-09-20, 09:38
Spimpa
Hej!

Jag har insett att jag vill bli konditor i USA. Problem ett är att jag inte har konditorutbildning, så jag tänkte gå en yrkesutbildning i ett år och sedan jobba i något år för erfarenhet här i Sverige. Är det bättre att försöka skaffa sig utbildningen i USA? Är det möjligt?

Problem två är såklart det där visumet/greencardet vilket jag förstått att inte är helt lätt att få... Är min enda chans att börja jobba på något stort företag här i Sverige som även verkar i USA och på så vis få in en fot i landet eller finns det andra alternativ? Att gifta mig med en amerikan är jag inte så sugen på i nuläget. Brukar inte ha speciellt stor tur i lotterier heller.

Uppskattar all feedback.
#2 2011-09-22, 00:24
HowlinWolf
Varför just konditor i USA? Känns som att amerikanska bakverk ändå blir populära i Sverige, typ jättemuffins och cup cakes, så dessa kan man sälja i Sverige också. Känns dessutom som att konditor i USA är ett ganska obskyrt yrke, då många kakor och bakverk görs på fabriker. Tror det finns mångdubbelt fler konditorer per capita i Sverige än i USA.
#3 2011-09-22, 01:06
fritte_n
Säkerligen dåligt betalt om man nu inte är ägare av konditoriet.
#4 2011-09-22, 08:13
Dreijer
Ursprungligen postat av HowlinWolf
Varför just konditor i USA? Känns som att amerikanska bakverk ändå blir populära i Sverige, typ jättemuffins och cup cakes, så dessa kan man sälja i Sverige också. Känns dessutom som att konditor i USA är ett ganska obskyrt yrke, då många kakor och bakverk görs på fabriker. Tror det finns mångdubbelt fler konditorer per capita i Sverige än i USA.

Kanske för att han vill bo i USA och inte i Sverige?
#5 2011-09-22, 10:33
Spimpa
Ursprungligen postat av HowlinWolf
Varför just konditor i USA? Känns som att amerikanska bakverk ändå blir populära i Sverige, typ jättemuffins och cup cakes, så dessa kan man sälja i Sverige också. Känns dessutom som att konditor i USA är ett ganska obskyrt yrke, då många kakor och bakverk görs på fabriker. Tror det finns mångdubbelt fler konditorer per capita i Sverige än i USA.


Jag kommer inte åka till USA i tron om att jag ska bli stormrik på att sälja cupcakes. Jag vill göra det för att jag gärna vill bosätta mig i USA ett par år och göra något jag tycker är kul under tiden. Det är nog dock sant att de flesta bakverk görs på fabriker, men nog borde det väl inte vara omöjligt att hitta konditorier som gör sina egna bakverk?
#6 2011-09-22, 23:27
joanna
Ursprungligen postat av Spimpa
Det är nog dock sant att de flesta bakverk görs på fabriker, men nog borde det väl inte vara omöjligt att hitta konditorier som gör sina egna bakverk?


Det går ju väldigt bra för magnolia bakery vars första butik är med i "sex and the city". Ägaren har planer på att öppna ännu fler bagerier och även expandera utomlands läste jag i nån lokalblaska i new york. Redan nu finns det ju flera magnolia bakery på manhattan. Det som är speciellt med den kedjan var tydligen att de bakade sina cupcakes i butiken, medans deras största konkurrent "crumbs" bakar sina cupcakes på annat ställe.