Ursprungligen postat av 163cm
"men inte nå härksen mat som legat ute på ett gatuhörns grill i en månad"
Inga problem, Thailändarna kan hantera mat trots värmen, och man lagar maten när du ska äta den, inte dan innan.
Kändes mera safe att äta där än på våra svenska lunchresturanger.
Kan och kan.. Det känns lagom hygieniskt när man ser en pick-up komma fullastad med halva grisar på flaket för att sen fastna vid lite rödljus och avgasmarinera de halva grisarna. Sen på marknaden så bärs de halva grisarna ut till försäljarna på en bärares t-shirt beklädda axel, utan handskar eller någon som helst utrustning för att inte kontaminera köttet.
Efter detta så hackas grisen upp i mer lämpliga bitar för försäljning och får sedan ligga i ett tråg fram tills det är sålt, detta i runt 30 gradig värme vilket är rätt optimalt för bakterier att frodas...
Sen är ju hygienen på små restauranger inte alls bra, på min soi är det två som lagar maten, den ena tar dessutom betalt med samma händer som hon använder när hon lagar mat.
Ursprungligen postat av bara-bazz
okej jag har fått intrycket av att utomhus grillar och stånd är en högrisk att äta på inte så kul att bli magsjuk när man är på semester
Ovanstående till trots, jag har bara blivit matförgiftad en gång och det var på en finare inomhusrestaurang, och troligen blev jag det av räkor som inte var tillräckligt tillagade.
Så var inte rädd för att äta mat på gatan, det är nog inte osäkrare än något annat