Hitta diskussioner med liknande innehåll

Råbiff, risk för salmonella?

#1 2012-06-25, 20:14
Finns det någon som har erfarenhet av råbiff i sydeuropa (i detta fallet södra Frankrike)?

Jag hade tänkt att jag skulle passa på att äta en råbiff eftersom jag har hört att dom är väldigt duktiga på det i södra delarna av frankrike, men blev avrådd av en i mitt resesällskap då hon säger att risken är stor att man smittas med salmonella (rått kött och rått ägg). Finns det någon som har ätit råbiff i europas södra delar och kan dela erfarenheter? Hur utbredd är salmonellan här nere? Jag tänker att om den vore så utspridd att det var stor risk att smittas hade man aldrig kunnat servera råbiff vilket man ju ändå gör. Men jag kanske är för naiv?
#2 2012-06-25, 20:30
Jag brukar ata rabiff i sodra Frankrike, Bordeaux. Ikvall blir det en valdigt blodig Tournedo Rossini och jag har aldrig smittats av Salmonella, och inget annat heller. Bara du gar till ett stalle som kan sina grejer sa kan du vara lugn
#3 2012-06-26, 16:16
snoken16
Råbiff serveras i princip överallt så du behöver inte oroa dig för restaurangernas kötthantering.

Själv tycker jag att råbiffen som serveras i Frankrike är "kletigare" än i Sverige och inte lika god som här hemma.
#4 2012-06-27, 16:56
Ursprungligen postat av snoken16
Råbiff serveras i princip överallt så du behöver inte oroa dig för restaurangernas kötthantering.

Själv tycker jag att råbiffen som serveras i Frankrike är "kletigare" än i Sverige och inte lika god som här hemma.


Där ser man, ja jag hoppas kunna jämföra själv rätt snart (har hittils inte fått något lämpligt resturangbesök inpassat men det kommer).