Nja, bra mat som väger lite är ju hysteriskt dyrt. Så det sparar man som nödmat.
Jag hade mycket pasta, då det väger lite men innehåller mycket kolhydrater. Samt gröt, väldigt mycket gröt. Sedan får man bunkra längs vägen med det som finns.
Blev en hel del konserver, vilket är helt ok mat såklart, men väger mycket. Annars är väl nyckeln mat som du tillsätter vatten till, typ soppor och såser (till din pasta). Bröd att doppa i gör det lite roligare och matigare, bröd väger inte någonting heller direkt.
Men man behöver ju kött, i alla fall jag, så jag köpte det när jag hade möjlighet och lagade det direkt. I och med att du inte har någon möjlighet att kyla mat, blir det ju en meny därefter.
Jag körde inte så mycket proteinbars utan åt godis istället
Sämre såklart, men det var min belöning och funkade för mig
Stormkök är en ju förutsättning, annars blir det inte mycket mat lagad
En fråga bara. Har du någon som helst erfarenhet av det här?
Känner du dig osäker på vad du ska ha och inte ha så gör du såhär:
Packa det du har tänkt dig och som vi pratat om här.
Ge dig ut i tre dagar och testa hur det funkar. På tre dagar hinner du märka vad det är som funkar/inte funkar ganska tydligt.
Du kommer behöva fylla på vatten, sätta upp/riva tält, laga massa mat, känna av skoskav, märka vilka kläder som funkar bäst, få en uppfattning av hur långt du går på en dag osv. Du kommer märka vilka saker du inte använder.
Tre dagar låter kanske som väldigt kort och inte jämförbart med månader. Men faktum är att du får ett ganska bra grepp om hur din utrustning funkar bara på en sådan kort trip.
Du kommer ju göra i stort sett samma sak varje dag i flera månader, men med olika utsikt varje dag
Med packning på ryggen går du ungefär 1 mil på två timmar, så anpassa sträckan efter det och ta inte i. Det är mer sannolikt att du går mindre än mer..