Äggröra på hotellfrukost, hur svårt kan det vara?

#1 2022-01-08, 10:01
YahooooBoooo
Jag tillhör de som tycker att äggröran är det nästan viktigaste på hotellfrukosten. På samma hotell kan det variera vilt från dag till dag (även vid samma tid). Det kan vara från en len krämig sak till gul keso i vattenbad. Varför är det så? Är det tiden det stått, värmen, kockens skicklighet, innehåll? Kan man fråga att få ny om det är keso?
#2 2022-01-08, 10:16
Ihantala
Har upplevt samma sak.

Vill egentligen inte förstöra din drömfrukost, då jag oxo älskar äggröra på hotell,
men det är oftast pulver o vatten i ugn..

Jag forskade lite förr något år sedan i frågan (Googlade).

Och hittade en leverantör av äggpulver som stoltserade med att dom levererade till flera stora hotell-kedjor..

Numera kan jag nästan avgöra genom att röra runt i några sekunder i äggröran, för att avgöra om den är äkta eller pulver, och är det pulver, går jag vidare..

Med pulver blir den aldrig grynig, eller delad, utan allt är stora bitar eller som du säger, en smet..

Tråkigt.

Går väl sjukt mycket snabbare, men saknar känsla.
#3 2022-01-08, 10:33
tempeZZt
Ursprungligen postat av YahooooBoooo
Jag tillhör de som tycker att äggröran är det nästan viktigaste på hotellfrukosten. På samma hotell kan det variera vilt från dag till dag (även vid samma tid). Det kan vara från en len krämig sak till gul keso i vattenbad. Varför är det så? Är det tiden det stått, värmen, kockens skicklighet, innehåll? Kan man fråga att få ny om det är keso?


Olika frukostkockar som blandar olika mycket vatten i pulvret. Eller samma frukostkock som går på känsla när denne häller vatten från kranen.
#4 2022-01-08, 10:41
PatricHbg
Boka hotell där dom har frukostkock, så slipper du processad äggröra i plastdunk.
#5 2022-01-08, 10:51
MacNcheeese
det beror på när du dyker upp, allt handlar om timing. Har skiten stått i timmar är smaken därefter.
#6 2022-01-08, 11:33
constant
Ursprungligen postat av YahooooBoooo
Jag tillhör de som tycker att äggröran är det nästan viktigaste på hotellfrukosten.
En bra äggröra görs à la minute. Kan ibland tänka mig ta en bit av det de kallar äggröra på hotellbuffén, men jag skulle aldrig kalla det för äggröra. Aldrig.

Tror det var Julia Child som sa att en äggröra med nöd och näppe ska hålla ihop om man äter den med en gaffel.
#7 2022-01-08, 11:35
ShariaInstructor
Jag har fått bra äggröra i flera hotell nära Centralstationen i Stockholm. Radisson som ligger precis intill var alldeles utmärkt. Dessutom mycket frukt att äta där. Många goda marmelader dessutom.

Även Sheraton hade bra äggröra när jag var där för två år sedan.

Scandic nära stationen är också bra ställe.

På Radisson fyllde dom på när det saknades, det var alldeles utmärkt ställe.
#8 2022-01-08, 12:12
maxatdunder
Ursprungligen postat av Ihantala
Har upplevt samma sak.

Vill egentligen inte förstöra din drömfrukost, då jag oxo älskar äggröra på hotell,
men det är oftast pulver o vatten i ugn..

Jag forskade lite förr något år sedan i frågan (Googlade).

Och hittade en leverantör av äggpulver som stoltserade med att dom levererade till flera stora hotell-kedjor..

Numera kan jag nästan avgöra genom att röra runt i några sekunder i äggröran, för att avgöra om den är äkta eller pulver, och är det pulver, går jag vidare..

Med pulver blir den aldrig grynig, eller delad, utan allt är stora bitar eller som du säger, en smet..

Tråkigt.

Går väl sjukt mycket snabbare, men saknar känsla.


Vad bortskämd man är som inte ens kan äta upp den frukost man blir serverad. Ett tips, det är bra att lära sig äta "mindre gott" så man inte svävar iväg på sin höga häst.
#9 2022-01-08, 12:19
constant
Ursprungligen postat av maxatdunder
Vad bortskämd man är som inte ens kan äta upp den frukost man blir serverad. Ett tips, det är bra att lära sig äta "mindre gott" så man inte svävar iväg på sin höga häst.
En riktigt bra äggröra gör man med färska ägg, salt och vitpeppar, kanske ett stänk Tabasco, och när den är perfekt så stannar man den med en klick smör eller grädde.

Det är inte att vara bortskämd. Det kan till och med du ordna hemma. Problemet är att hotellen gör äggröran långt innan den ska serveras.

Då äter man den helt enkelt inte, utan väljer annat från buffén. Sånt som tål att hållas varmt. Varför skulle det vara att vara bortskämd?
#10 2022-01-08, 12:22
YahooooBoooo
Jag antar att man får svaren man behöver, inte de man vill ha. Tackar
#11 2022-01-08, 12:48
Isnatt
Ursprungligen postat av YahooooBoooo
Jag tillhör de som tycker att äggröran är det nästan viktigaste på hotellfrukosten. På samma hotell kan det variera vilt från dag till dag (även vid samma tid). Det kan vara från en len krämig sak till gul keso i vattenbad. Varför är det så? Är det tiden det stått, värmen, kockens skicklighet, innehåll? Kan man fråga att få ny om det är keso?

Det är vanligtvis inte kockar som fixar frukosten på hotell (i sverige) utan unga flickor som lär sig av dom lite äldre flickorna som varit där längre.
Äggröran har jag aldrig sett varit pulver utan kommer i bag-in-box https://www.menigo.se/produkter/mat-och-dryck/mejeri-ost-agg/agg/aggprod... som hälls upp i ugnsbleck som sen körs in i kökets ugn och värms vanligtvis med ånga och så sätter tjejerna tid på ugnen och när ugnen tjuter så går dom och rör om och sätter på den lite till.
Noll känsla så klart och en äggröra kräver ju ett bra handlag för att få bra, att se hur mycket den kommer gå efter innan den gör det och det är omöjligt i dom där ugnarna utan på spisen, men då kräver det att en personal står med det en bra stund vilket inte sker givetvis.
Ibland blir det bättre än andra gånger.
Dom som är frukostpersonal har en del att stå i och äggröran ska bara göras, dom bryr sig inte så mycket.
#12 2022-01-08, 12:53
Tillagning av äggröra är matlagningsfråga som vid stordrift gränsar till restaurangverksamhet. Huruvida man kan kräva att den befintliga maten på en buffé ersätts med nytillagad är en fråga som torde passa bäst i Restauranger... då buffén troligtvis äts i en restaurang, som förvisso kan vara mer eller mindre integrerad i ett hotell.
Då trådstartaren förefaller tillräckligt nöjd med svaren i tråden låses den då frågeställningarna är lite väl spretiga för att funka i samma tråd.

/Mod