För bästa restaurangupplevelser så leta efter krogar som börjar på
Konoba. Där hittar du lokala rätter. Oftast familjeägda och det är på en konoba som kroaterna själva äter ute på. Sök på konoba på Google Maps och välj någon som har bra recensioner, så blir du inte besviken eller scammad.
Klassiska fiskrätter är såklart grillad hel fisk -
riba na gradele. Utsökt i all sin enkelhet, serverad med god olivolja, rosmarin och sidorätten
blitva (kokt potatis och mangold). En annan god fiskrätt är deras tomatbaserade fiskgryta
brodet, serverad över polenta. Godast med om den görs på en fisk som på jugge heter škarpina.
En god kötträtt är
pašticada, ett långkok på biff och vin. Serveras med hemmagjorda gnocchi. Vill du ha grillat ska du välja fläsk eller lamm.
Goda vita viner är
Posip och
Grk, goda röda viner är
Babic och
Plavac Mali.