Ursprungligen postat av Peter-Sthlm
blir litet konfunderad av den tragiska olyckan som drabbat air france och alla inblandade. jag reser ganska ofta med air france (oftast langdistans).
har tidigare aldrig upplevt nagon speciell radsla vid turbulens, men kanner redan nu obehag infor nasta resa... har aldrig forknippat turbulens och ovader med nagot farligt tidigare. kommentarer fran ksv och andra piloter?
Egentligen vet vi fortfarande inte om vädret alls hade med olyckan att göra.
Det var ju andra flygplan på samma rutt. De rundade ovädret, precis som man alltid brukar göra, och upplevde knappt någon turbulens alls.
Det är sällan en enda orsak när en flygolycka sker, utan nästan alltid en hel kedja av saker som bidragit.
Ursprungligen postat av bottomprice
Alla säger att turbulens inte är särskilt farligt.
Varför hävdade då ngn förståsigpå are på tv att CAT klarluftsturbulens skulle kunna fått af 447 att brytas sönder?
Turbulensen som orsakas av åskmoln räknas inte som klarluftsturbulens.
Ursprungligen postat av Savoy
Det jag inte alls fattar omkring den här olycksrapporteringen är detta med åskväder...alltså flyger inte planen på ca 11000 meters höjd över Atlanten? Vad finns det för åskväder så högt upp? Jag har aldrig varit med om att man flyger annat än mycket högt över molnen, särskilt gäller det interkontinentalflygningar.
Som sagt, tycker man lämnar "vädermolnen" en kvart efter start och når ner till dem igen en kvart före landning...eller har jag flugit för lite? Har åkt en handfull interkontinental- och 20-30 Europa-flygningar.
Åskmoln kan ofta bli så höga att man inte kommer över dem och då åker man runt dem.
Tropiska åskmoln på de här breddgraderna blir upp emot 17000 meter höga.