2010-06-18, 07:27
Sweetiepie
Ursprungligen postat av TjackTrollet
Ok, då ska det alltså inte vara några problem.

Hur är det med maten i Kina? Vad äter kineser till exempelvis frukost i Kina?

Pga av att skribenten ovan mig gav en mycket negativ vinkel var jag tvungen att skriva ett inlägg.

Maten i Kina är fantastisk och matkulturen är enorm. Maten var en av de största sakerna jag saknade när jag kom hem igen.

Det finns inte underskott på mat i Kina. Det finns mat precis överallt. Resturanger och småresturanger på varenda gata. Det är grillstånd i varje gatuhörn. I alla affärer kan du vid kassan köpa tex kokt majskolv.

Det mysiga med kinesiska restauranger är att man beställer flera rätter och delar på dessa med sina vänner. Oftast kan man på menyn peka på ett par rätter man tycker ser goda ut. Maten är ofta väldigt god, inte sällan kryddstark och ofta flottig då det mesta är stekt/wookat/friterat(?).

Frukost. Kan börja med att säga att Kineser INTE äter bröd, ost, smör och detta finns knappt ens att få tag på. Till frukost äter de flesta kineser Mantou 馒头 (ångkokt bröd) och eller 包子 (ångkokt degknyte med kött/grönsaker i) eller olika slags nudlar. Googla på detta för att se bilder! Man kan säga att kineser äter samma till frukost som lunch.

För att inte tröttna helt på kines-maten så kan man variera med det amerikanska utbudet. I Shanghai och de flesta städer finns McDonalds, KFC, Pizza Hut, Papa John's Pizza, Subway Sandwiches med flera.