2010-06-30, 20:17
Intressant kring turbulens är att Qantas hade felaktig programvara i sin väderradar, vilket ledde till att dom flög in i ett område med turbulens utan att kunna varna passagerarna.
http://www.flightglobal.com/articles/2010/06/30/343888/turbulence-hit-qa...
Dom har nu valt att återgå till äldre programvara!

Ursprungligen postat av antonivansson
Tack, det här svaret var mer i linje med frågorna jag ställde (Till skillnad från han som svarade innan). Men det jag menar med atlanten är inte egentligen att piloter dör eller vingar ramlar av - det var bara exempel, vad jag menar är vad gör man om det blir problem just där?

Och om man nu kraschar i havet och överlever, vem kommer till hjälp och hur fort...?

Det händer visst, Air France försvann nyligen rätt ner i havet just pga storm. Jag fattar att risken är liten men det är inte mycket till tröst när man sitter där uppe och det skakar utav bara helvete.. Det är då jag undrar, finns det något att titta eller lyssna efter för att få information om det bara är kraftig turbulens inom normala gränser, eller om det verkligen börjar gå åt helvete?

Det där med vinden har jag inte tidigare varit rädd för men rätt nyligen så vickade planet till ordentligt vid landning och då hajade man ju till. Känns ändå mindre jävligt att landa på något sätt, då är man snart nere och jag kraschar hellre från låg höjd. Mardrömmen är att hänga över atlanten och sen vara klarvaken vid en dödsstörtning ner till hajarna :'(

Ingen som vet varför Air France störtade, man gissar bara hittills, svarta lådorna har inte hittats.
Du har problem om du flyger där det är långt emellan flygplatser, antingen över vatten eller områden utan flygplatser. Därför ETOPS reglerna finns.

Ursprungligen postat av SilentVictory
Det är väl inte särskilt många existerande 732or kvar idag?
Om vi räknar bort bolagen i Afrika, Indien osv.

Äldsta finns i Filippinerna, http://www.airfleets.net/listing/b737-2.htm