2011-09-10, 20:46
Customizer
Ursprungligen postat av herr-Nilson
Jag känner folk inom sjukvården som ibland får ta hand om matförgiftade personer.
Dom säger: Ät aldrig street food.
OK, om man inte har råd att äta något annat.
Men det kanske inte gäller oss på den här sajten?
Får man infekterad mat med "rätt" bakterier kan det vara godnatt, hehe


Visst ska man vara försiktig med vad man äter, men det behöver inte innebära en ökad risk bara för att du äter streetfood.
Det är lätt att se om det är mycket folk och bra omsättning på stället och käkar du tex grillspett på gatan så tillagas de medan du väntar.
På många restauranger däremot har jag ofta serverats mat som i bästa fall varit ljummen, speciellt om de har buffeer och liknande.
Jag tror att risken är större att man blir dålig av detta än av att käka på gatan.
På restaurangen ser du dessutom inte hur maten förvaras i köket och hur hygienen är, man kan bara gissa:'( .

Kan någon förklara varför det är på detta viset att de har en förmåga att oftast vilja servera maten kall i Filippinerna?
Svärfar lagar lunchen redan kl 9 på förmiddagen och sedan äter vi kl 12.
Maten värms då lite hastigt men den blir sällan riktigt varm och jag värmer alltid min i micron.
När jag frågar varför han inte lagar maten lagom till vi ska äta får man lite svävande svar om att de alltid gjort så och att det är skönt att "ha det gjort"
Kan någon förklara detta fenomen?