Ursprungligen postat av möbelklister
Tack, men länken tar mig till "Risk Factors for Overweight and Obesity among Thai Adults: Results of the National Thai Food Consumption Survey". Det var ju inte det vi diskuetarde och när jag söker på orden hawker, street, food-shops så får jag inga träffar.
Att hälsa påverkas av hur mycket man äter i förhållande till hur mycket energi man gör av med är ganska självklart, och att vad man äter påverkar hälsan, men du påstår alltså att det är priset som avgör?
Jag skulle påstå att man kan äta nyttig mat på både dyra och billiga resturanger och tvärt om. Men ser jag en studie som visar något annat så är jag beredd att ompröva den tesen.
Jag har inte sagt att det är priset som avgör, däremot bidrar det låga priest till att den som ska laga maten inte kan gå och köpa dom bättre matvarorna. Man kanske köper in kött som är på väg att gå ut/bli dåligt för att det är billigare, köper grönsaker som har blivit lite dåliga men skär bort det dåliga. Allt detta bara för att kunna hålla priset nere.
ursäkta, skickade fel länk, dock handlar även denna om övervikt, men tar upp det jag skrev.
http://www.searo.who.int/en/Section313/Section1525_10862.htm
Apart from the problem of malnutrition which was common in the previous years, the problem of overweight is also being noticed. This is due to the fast changes in lifestyle and the rapid growth of the economy. Also the adoption of western culture has changed the Thai ways of living and eating habits.
Nowadays, people often eat out, consume cooked food from food-shops or food hawkers. These foods are often low in nutritional value, high in calories and cause sicknesses like overweight and high cholesterol.
Andra faktorer: Man använder ofta palmolja när man lagar maten, höga halter av dåliga fetter, socker ptsas i dom flesta rätterna, MSG tillsätts i nästan allt, kokosmjölk är inte heller nyttigt.
Dessutom är hanteringen av råvaror ofta väldigt dålig på billiga restauranger med kött som ligger framme i värmen en hel dag osv.