2012-07-13, 01:54
Sharpshooter
Ursprungligen postat av Aktiverad

Mjölk / Färsk Kyckling / Fisk (vad för sorts fisk)
broccoli, spenat , fullkorns ris/pasta , potatis. Lite dyrare kött, entrecote , oxfilé osv osv. Tack för infon


Mjölk 6:50kr / liter
Spenat 13 kr för en ask, runt 250 gram tror jag
Pasta 8 - 10 kronor / kilo
Broccoli varierar en hel del, allt mellan 13kr till 30 kr för ett huvud

Gällande animaliska produkter kan jag säga att i stort sett all kyckling är färsk, fryst är det ingen som köper. En hel färsk kyckling går på runt 45 - 50 kr (strax under 2 kilo). Fisk finns med det är mest Hoki och Basa (vit fisk som smakar ganska lite med våra nordiska mått), den köps oftast fryst för runt 60 - 70 kr / kilo. När det kommer till kött har de lite andra "cuts" än vi, bäst value är "rump" som ligger på runt 70 kr / kilo, då är det bara kött, inget ben och väldigt lite fett som gäller, kan dock bli lite segt om du inte tillagar rätt. Skall du ha finare så borde du satsa på Porterhouse som kostar mellan 130 och 200 kronor / kilo beroende på affär.

Lite roligt är att de har en helt annan "steak" kultur här nere, går jag till polarna för att kolla sport kan det hända att vi har BBQ, och då serveras enbart kött (eller tja, animaliska produkter som räkor, kyckling, stek osv). Kanske lite chips och så dricka förstås (vatten/öl/läsk). Lite annorlunda för oss nordbor kanske men gott och satan vad mätt man blir! Är det tjejer bjudna med är det oftast kött samt ett par olika sallader. Potatis och sådant äter man mest på vintern (roasted veggies) så "steak and sallad" är ganska standard. Går du på restaurang får du oftast dock fries med en sådan rätt.

Ursprungligen postat av Aktiverad


Och har inte tänkt åka dit, är redan bestämt Åker i September!


Vart skall du? Välkommen! ;-)