Det har väl en bakgrund i att barn i Norge oftast inte får mat i skolan utan får ha med sig mat hemifrån vilket oftast blir smörgåsar. Är ju likadant i tex Storbritannien.
Fick även jag lite kommentarer när jag precis flyttat hit när jag satt i köket och åt min varma lunch. Men har gav igen lite genom att klaga på dåligt utbud i affärer, ost som inte smakar något, eller konstig julmat.
Har under senare tid själv i stort sett slutat med varm lunch. Arbetar långa pass (ca 11 timmar) och har kommit fram till att jag klarar av de passen bäst om man äter mindre och oftare.
Har vi kvällspass brukar det dock lagas en ordentlig middag, dvs ingen uppvärmning av matlådor. Detta ställde en av de fördomar jag byggt upp om Norge på kant, då jag på andra ställen jag bott fått uppfattningen att när de väl äter varm mat i detta landet så är det i stort sett färdigmat eller halvfabrikat. Men inte på denna arbetsplatsen inte, här lagas maten i stort sett från grunden.