2012-12-20, 22:07
NuLugnarDuNerDig
Jag sökte på "Norge Mackor" och fick fram detta :

Spoiler:
Befinner mig för tillfället i Norge, och vilken helveteshåla det är gällande matkulturen. Har inte hittat en enda matbutik i Oslo som inte är våldspenetrerad av halvfabrikat/helfabrikat nästan överallt, "äkta" majonäs i fem olika varianter ALLA gjorde på sojaolja och 88 st E-nummer. Rena, hela, orörda och otillagade bitar av djur finns knappt att köpa, ibland har man tur och hittar nån ynklig liten fläskkarré eller köttfärs som är groteskt överprisad, stället är det "färdig"-grillade/lagade djur som gäller. Hel, otillagad kyckling har jag inte ett i en enda butik änsålänge. Hittade däremot höna i dylik form på en butik... Snarare en lapp vid köttdisken som sade att här det skulle ligga hela, döda, nedfrysta hönor för 24 NOK/kilot här, men där låg det bara massa skumma vete/kyckling/glutamat-fabrikat från Balkan. Gul lök finns i två varianter, en för 4NOK/kg som inte smakar någonting, och en för 30 NOK/kg som jag inte har provat änsålänge. Jag är van att köpa helt OK lök för max typ sju kr/kg. Däremot finns det långa glänsande rader, längder och hyllor av fryspizza, färdigrätter fikabröd, sötbröd, godis och dylikt smäck. Hur tolerar folket i Norge denna obeskrivligt smaklösa ignorans att fylla deras trutar? Var är de potenta livsmedlen som skänker styrka, vitalitet och mod? De näringsämnen som faktiskt är och har varit primära för den mänskliga utvecklingen.