Ursprungligen postat av Customizer
Håller definitivt inte med dig om det understrukna.
Ska man bara käka McD, KFC och västerländsk mat kan man i mitt tycke lika gärna stanna hemma

Jag har varit magsjuk två gånger under alla mina resor till Filippinerna, första gången efter att ha käkat på McD och andra gången var på en "Italiensk" pizzeria.
Nej, för mig är det Filippinsk "husmanskost" som gäller. Det finns mycket som är gott om man bara tar sig tid att prova. Adobo, Minudo, Chop Suey, Bicol Express, Shomai, Barbecue och massor av seafood. Detta är bara något av allt som jag gillar.
Jag äter även ofta det som gatuförsäljarna erbjuder, är dock noggrann med att se till att det man får är nylagat.
Generellt sett så håller jag dock med om att maten absolut inte håller samma klass som i Thailand, men vilka länder kan mäta sig med deras mat???
Vi är kanske olika funtade, och känsliga/okänsliga. Jag råkade alltid illa ut dom senast 10-12 åren, av lokalt krubb, varit i Kina åtta olika vändor, grymt magsjuk innan vecka två avlöpt. Turkiet... magsjuk. Filppinerna... magsjuk, trodde att jag fått blödande magsår för en dryg vecka sen, men det var en bakterieinfektion, som tur var. I Hong Kong övergick jag till 'västerländsk' mat, framförallt italiensk, och då har det funkat utan däckande perioder, där man plågar sig igenom 2-3 dagar, skiter och spyr om vartannat. Men, peppar, peppar... balut plus barbecue-korvar och grillspett i Angeles häromdan funkade, så det är väl blandade kort numera. Eftersom jag numera bor utomlands nio månader om året så har väl kistan börjat anpassa sig, föärhoppningsvis.