Tips när du åker på lågsäsong. Ta med mer extramat än du tänkt som du köper redan i Moskva.
På vissa stationer finns försäljare/kiosker som du kan köpa vatten/mat/öl/godis av, men det var långt ifrån alla stationer som det fanns försäljare på. Det var många gånger man såg fram emot ett stopp för man var så jävla hungrig, men när man kom fram var det helt tomt på perrongen.

Är det då 5 timmar till nästa stopp så är det inte så kul att va hungrig och ha slut på mat.
Visst, restaurangen finns, men vill du betala 200:- för lite ris och segt kött, so go for it.
Man kan ju alltid fråga sina grannar efter mat som man blir bekant med vare sig man vill eller inte.
Mitt tips är iaf att köp med dig torrvaror som kex/bröd osv redan i Moskva.
Varma koppen, knäckebröd och mjukost på tub köpta i Sverige var räddningen på min resa många ggr.
Jag åkte också på lågsäsong (mars) och jag bodde i 4-bäddshytt. Jag hade turen att bo helt själv i min kupé i alla nätter utom den sista pga lågsäsongen. Dom man lärde känna från första klass som betalat det dubbla blev rätt bittra när de fick reda på att jag bodde helt själv. ;D
Lycka till och ha en bra resa. Detta var en av de bästa resor jag gjort. Förutsatt att man inte blir rastlös och gillar att vara ensam.