Ursprungligen postat av valentino46
# är du inte överkänslig kommer du inte lida av smog. det var 340 här i Peking i förrgår. det var inte bra luft direkt. men de flesta känner inte av det. det är mer vetskapen som är otrevlig. och du lär nog inte stöta på så mkt smog när du lämnat Peking. inte säkert du får se ngn tjock smog här heller när du kommer. ivf som helst lär du överleva och njuta av semestern. Peking är som vilken sommardag som helst ävn om det är en smog-dag. fullt med folk som sitter på uteserveringar och frossar BBQ och dricker öl. mkt nice sommarstad.
mvh
Grejen är väl att man inte lider av smogen. Men det kan vara rätt tradigt att inte se en blå himmel p.g.a. smogen. Bara ett dis överallt om det är en dålig "smog-dag". Det är väl ett större problem om man bor här länge. Som besökare bryr man väl sig inte vidare mycket då man inte kommer till Kina första gången för att ligga ute och sola.
Annars håller jag med det mesta du har skrivit förutom det med BBQ, visst jag älskar det och äter det ofta. Men många blir faktiskt dålig i magen av det. Det är common-knowledge att BBQ-stånden har dålig hygien och tvivelaktigt kvalite på sitt kött och sin matolja (likt med allt i Kina är du aldrig säker på att det du får är just det du beställde, senast var det ju en skandal med råttkött som såldes som lammkött). Med den vetskapen så ska man ändå inte vara rädd att äta det, riktigt gött är det.
Diarré har man ju jäävligt mycket oftare här i Kina än i Svedala. Matförgiftning brukar jag få 1gr per år ungefär här i Kina. I Sverige handlar det kanske om 1 gr per 5:e år. Detsamma verkar för vänner jag pratat med om det här.