2014-04-26, 22:19
christery
Ursprungligen postat av m00nst0ne
Märkligt resonemang för att rata en affärsidé. När man äter ute betalar man ju även för att slippa laga själv, slippa handla och slippa diska.

Konstigt att folk fortfarande köper bröd i butik när det går att baka hemma själv till inköpspris.


Mja, underlaget av Nordbor kanske är för litet. Själv vandrade jag åt fel håll tydligen på sukhumwit men hittade lite fahrangkäk (tja, lasange, men det var inte ris i alla fall) på soi 24 tror jag det var.

3 månader i Isaan utan eget kök gick ju åxå att lösa även om det var lite knepigare. Men fläsk med löksås och mann fahrang (potatis) blev det i alla fall.

Det gäller nog att se till att man har kunder, och att dom hittar dit. Det är väl inte det enklaste även om man slår upp portarna i BKK. Men beställning via nätet/telefon för utkörning och några bord kanhända jag skulle klara mig på.

Dessutom är nog kritik innan man ger sig i kast med nåt de bästa råden man kan få för att spara pengar.

Snackade med flera under resorna förra året som drev bar/restaurang, det genomgående var att dom som garanterat gör pengar på den verksamheten är personerna som hyr ut lokalen.