Ursprungligen postat av Flashcash
Sverige är ett väldigt litet land samma invånarantal som bkk lägg där till 18 miljoner internationella turister så fattar ju vem som helst att det borde vara betydligt klokare att ha en mer internationell restaurang som kan servera alla tänkbara gäster inte bara svenska expats som i detta fall är en super minoritet.
Det är absolut inte säkert. Hur ska du marknadsföra dig då? Som tysk restaurang? Som engelsk? Fransk? Spansk? Man måste ha en inriktning.. Visst, inriktningen kan vara "internationell" men jag tror att det skulle vara en chansning. I såfall är det bättre att rikta sig till den största turistgruppen, vilken det nu är.. Samtidigt kanske svensk mat är det som en svensk kan bäst, och det är lättare att skapa kontaktrelationer med svenskar eftersom man förstår vad dom vill ha och hur dom är. Allt det här är ju gissningar så klart, men jag tror inte det är så självklart att "vem som helst fattar" att en helt internationell restaurang per automatik skulle funka bättre.
Ursprungligen postat av Flashcash
Du kan ju heller inte likställa en resturang och catering firma det är ju som att blanda äpplen med päron.
Det har jag inte gjort heller. Min tidigare kommentar gällde restauranger och att resonemanget inte är bombsäkert när det gäller att folk inte skulle betala för något dom kan göra hemma själv. Det gör folk hela tiden.