2016-09-28, 05:55
xlr
Ursprungligen postat av bjornebarn
Är det upplevelse du är ute efter skall du verkligen inte snåla på maten. Ät allt möjligt och var inte rädd för att betala mycket. Japanska matkulturen är väldigt rik, och det blir väldigt tråkigt om du bara äter standard snabbmat för 500 yen i random kedja. En snabbt skriven lista på vad du inte får missa:
*Sushi i restaurant (dyrare)
*Kaitensushi (sushi på rullband, roligt, gott och billigt)
*Fugu, helst inte billigaste möjliga, och helt en full måltid med sashimi, shabushabu, tempura
*Shabushabu
*Yakiniku
*Teppanyaki (spendera minst 10 000 yen; men säg att du vill ha kött med lite fett om du inte gillar fett, i Japan har fint kött oftast en massa insprängt fett och själv klarar jag inte av att äta det)
*Vanlig Izakaya (typ pub), med allehanda smårätter
*Val (dock inte på billigt ställe, ty då får du delfin istället)
*Basashi, häst-sashimi, riktigt gott men den skall helst vara färsk. Kan vara svårt att få tag på i Tokyo. På billigare ställen och ställen långt ifrån hästuppfödningsorter är den oftast fryst

Det finns extremt mycket mer än det jag har nämnt nu, men andra får fylla på


Jag lägger till Toriwasa. Rå kyckling. Japan är förmodligen det enda landet i världen där du kan äta det utan att dö..

Du kan käka både Basashi och Toriwasa på de flesta större Izakaya-kedjor i Tokyo.

Om du vill ha en genuin upplevelse så rekommenderar jag varmt Yanaka/Nezu/Sendagi (YaNeSen) Det är ett av de äldsta och välbevarade distrikten i Tokyo. Hoppar du av huvudgatorna och knallar runt på bakgator får du dessutom vara rätt ensam, vilket är rätt ovanligt i Tokyo

Engelska kartor över området finns gratis på Shitamachi Museum nära Ueno Station.
Google är din vän!