Ursprungligen postat av takeitchill
Nu snackar jag om hur det fungerar i 5-10 miljonärs städer. Det existerar inte restauranger som odlar sin egen mat i megastäder i Kina.
Och därav är maten i dessa megastäder oftast skit av kass kvalitet.
Ursprungligen postat av takeitchill
Hur kan du säga att en restaurang som serverar nudlar för 4rmb är bättre än för 10rmb nudlar? Hur kan du ens påstå det? Det beror ju helt klart på vilka två restauranger man jämför.
Fortfarande inte lärt dig att läsa? Slopa ditt hemspråk arabiskan och kom in i matchen. Jag gav ett exempel på att det inte alltid är så att man får vad man betalar för. Vad är det som är så svårt att förstå?
Ursprungligen postat av takeitchill
En halv gris för 300 yuan? Hur många kg är det? Tror jag inte ett dugg på. Ute på landsbyggden i Sichuan kostar en gris över 1000rmb i alla fall. I städerna lär väl priserna gå upp.
Ca 70 kg. Vad du tror och vad hästen gör där bak... Jag vet ställen där gris kostar över 2000 RMB också, men allt beror på olika omständigheter och bondens omkostnader.
Ursprungligen postat av takeitchill
Men restauranger köper ju det billigaste.
Och precis som jag skrev ovan, allt beror på. Att komma med ett sådant generellt påstående visar på en enorm okunskap. Kina är betydligt mer komplext än så. Det vet man om man har varit i landet.