Samma som när man köper i Thailand då. I Pattaya finns det ju fullt med vagnar. Det bästa är om dom skär av det dom skall ha från t ex kålhuvudet och snabbsteker i en rykande panna och sedan slevar upp det direkt på tallriken, tricket är att undvika mat som stått. Och undvika fisk och skaldjur, tyvärr. Gillar annars fisk men äter det helst inte i Asien förutom i Japan.
Jag ser att priserna ofta nämns i $ men är det ok att betala allt i KHR i stället? Om dom säger priset i $ skall man alltid fråga priset i KHR då eller är det allmänt accepterat att 1$ = 4000KHR? Hur får man annars tar i $? Jag kan be frugan springa till banken och ta ut en massa 1$-sedlar iof sig men vet inte om dom har det men man kan ju alltid fråga?
Går det alltid att ta ut $ i lokala ATM? Är det dålig kurs?
Kort försöker jag alltid undvika förutom i ATM men på bättre hotell krävs det ofta kort för depositionen. Men jag har ett bra kort hemifrån med bra försäkringsskydd så jag får väl hoppas på det bästa. Använder inte bankkort utan bara kredit så man kan protestera beloppen.
Verkar ju som att Kambodja kan bli ett riktigt bra alternativ till Thailand som tryckt upp prisnivån, skulle vilja reka ett ställe för en längre ledighet på några månader.