Ursprungligen postat av nsbm
Italienska restauranger är kassa. Köttet smakar ingenting och sen då, pizza och pasta? Jag har varit i Florens och Rom och jag käkade bland annat på en Michelin krog i Florens, de tog 8 euro extra för att det var en spets duk
Spanien har jag aldrig varit i, inte heller Kanarieöarna.
Det svenska köket är bra och även en del slaviska länder så som Tjeckien där man serverar mycket mat, gott kött och till ett bra pris.
Älskar Tjeckiens mat, men du gör nog fel som äter på "stjärnkrog" i Italien: Mitt råd kvarstår gällande Spanien, som gäller "globalt" i Europa och I-länder: Sök dig till vanliga "jobbarkrogar", helst utanför turiststråken. Hur bra och genuin mat som helst! (Biff gör de på annorlunda vis i Italien, inte "americano" normalt, men vill du ha en biff du är "van vid", beställ en "americano". Då bankar de inte ut den till skosula och genomsteker, utan den blir, tja, som du är van vid. Kom också ihåg att beställa pommes när du beställer biffen, annars får du bara en skosula.. (Yeah, snackar om egna erfarenheter, been there, done that)

(Till mitt försvar så var det såpass länge sedan att det var på lirens tid..)