Ursprungligen postat av Ambelain
Varför skulle det vara "generellt usel mat" i Afrika ???
Eller du menar Hotellmaten ?
Det är ju inte riktigt samma sak som den lokala maten.
Hotellmat är ju annars något som generellt - var man än är - oftare än inte är usel och trist.
Generellt usel mat i Sub Sahara Afrika betyder inte att man inte kan få en god grillad nyfångad fisk eller hummer i en liten by vid stranden. Men jämfört med i Asien och delvis Sydamerika så är matkulturen generellt väldigt torftigt i Afrika söder om Sahara. Jämför maten till vanligt fattigfolk i Indien och Mozambique, i Indien äter den fattige Dal, ris och bröd allt kryddat till perfektion. I Afrika äter de flesta majsmjöl och någon grönsak på sin höjd kryddat med lite chili. I Asien och Sydamerika finns restauranger för arbetarklass och medelklass i varenda kvarter. Afrika finns det endast restauranger för turister och övre medelklassen/överklassen (i varje fall i de afrikanska länder jag besökt). Det är en orsak till att restauranger med afrikanskt kök nästan är helt frånvarande i Europa, de saknar raffinerad matkultur.