Ursprungligen postat av Neida
Generellt usel mat i Sub Sahara Afrika betyder inte att man inte kan få en god grillad nyfångad fisk eller hummer i en liten by vid stranden. Men jämfört med i Asien och delvis Sydamerika så är matkulturen generellt väldigt torftigt i Afrika söder om Sahara. Jämför maten till vanligt fattigfolk i Indien och Mozambique, i Indien äter den fattige Dal, ris och bröd allt kryddat till perfektion. I Afrika äter de flesta majsmjöl och någon grönsak på sin höjd kryddat med lite chili. I Asien och Sydamerika finns restauranger för arbetarklass och medelklass i varenda kvarter. Afrika finns det endast restauranger för turister och övre medelklassen/överklassen (i varje fall i de afrikanska länder jag besökt). Det är en orsak till att restauranger med afrikanskt kök nästan är helt frånvarande i Europa, de saknar raffinerad matkultur.
Ja, jag håller i stort sett med. Men generellt är maten bättre i Västafrika än i öst och i söder finns det ju restauranger - men visst saknar man den sydostasiatiska matkulturen även där. Street food är ju ickeexisterande i till exempel Namibia som jag annars alltid hyllar.
Men Västafrika är bättre än öst - speciellt Senegal har jag för mig, där man till exempel kan beställa ris och jordnötssås och kanske en bit kött i även små städer.