Ursprungligen postat av cdmkr
Bjöd 3 vänner på en 2-stjärnig michelinkrog där borta för 2 år sen, notan landade på runt 1400usd, dricksade 15% innan tax.
Fick bara sura miner och inget adjö i dörren när vi lämnade.
För andra gäster hölls dörren upp och jacka hjälptes på.
Ganska trist när man just gett bort runt 1600sek i dricks.
Jag hade kunnat ge 400sek mer och fått kvällen till ett fint minne istället för känslan att man var en snåljåp som gnager mig lite än. I USA är det enorm skillnad på 15% och 20%. Helt jävla vrickat i mitt tycke men så är det där borta.
Det är precis det här jag menar. Jobbar man på en tvåstjärnig Michelinkrog lever man troligen inte ur hand i mun. Guldkrogarna är noga med allt och erbjuder bara det bästa, inklusive serveringspersonalen. De har hyggligt betalt. Likafullt utnyttjar man givetvis den sinnessjuka drickskulturen som grädde på Michelinmoset och får dig som gäst som spenderat tiotusentals kronor på en måltid att känna dig snål och fattig. Det är ett jävla beteende och ska motarbetas.