Hitta diskussioner med liknande innehåll

[Vad är det för brunt] i riset i Egypten? /edit mod

#1 2009-11-27, 14:13
Rejs
Var förra vintern och var ute på en dagstur med båt och där vi blev serverade mat.

I riset de bjöd på hade de blandat i något brunt risliknande. Jag har för mig att det var lite slimigt och var lite som små smala maskar/larver.

Hur som helst var det otroligt gott och undrar nu om någon vet vad det kan vara? Vi har hittat något som liknar det lite i mataffären här men är inte säkra på att det är det. Det heter brunt vildris.

Idéer?
#2 2009-11-27, 14:15
msandstrom
Russin kanske, det har jag stött på i en del arabiska rätter.
#3 2009-11-27, 14:17
* Dom blandade nånting brunt i riset
* Brunt ris i Egypten
* Egyptisk mat..?


Lite rubrikförslag bara
#4 2009-11-27, 14:23
Rejs
Ursprungligen postat av Dr_Dollar
* Dom blandade nånting brunt i riset
* Brunt ris i Egypten
* Egyptisk mat..?


Lite rubrikförslag bara


Står det ris i rubriken så fattar man väl att det handlar om mat?

Och så vet jag inte om det är ris....

Men vet man inget om mat i egypten så behöver man väl inte gå in här? Tyckte den dög rätt bra, missuppfattade du den?

Tror iaf det kan vara vildris. Har för mig att det såg ut så här

http://koala.nu/kitchen/postimg/2006/08/kycklingris.jpg

Kan det stämma att de har det i Egypten?
#5 2009-11-27, 14:55
msandstrom
#6 2009-11-27, 15:49
Hoozt
Brunt de bland i riset i Egypten?

Eh... japp. Precis så!
#7 2009-11-27, 16:10
Gabriel Knight
Hahaha jag trodde ts menade att de blandar in droger, ("brunt") i riset i Egypten när jag läste rubriken

För övrigt bör det bruna nog vara vildris
#8 2009-11-27, 16:32
Gaynar
Har varit i egypten ett flertal ggr och kan berätta att kockarna själva blandar inte i det bruna. Det gör RÅTTORNA
#9 2009-11-27, 18:35
Rejs
Ursprungligen postat av Gaynar
Har varit i egypten ett flertal ggr och kan berätta att kockarna själva blandar inte i det bruna. Det gör RÅTTORNA


Smakade ju faktiskt skitgott . Ska ner till djuraffären idag isf...
#10 2009-11-30, 10:00
bjoho
Vildris är min gissning, det är rätt vanligt i Egypten och ser ut som larver i maten. Kan även varit Pilaff gjort på vildris men det är ingen jättevanlig rätt i Egypten, du ska längre åt nordöst för att hitta Pilaff i vardagen. Kan även ha varit ris kokt i buljong. Svårt att säga, Egyptens kokkonst är långt ifrån ett veteskapligt område, men det blir rätt ofta gott. Min personliga favorit är den stekta zucchinin.
#11 2009-11-30, 10:09
Det låter verkligen som typiskt vildrisinblandning. Har du verkligen inte ätit det i Sverige? Det är gott att bland in i vanligt ris. Finns att köpa i vilken matbutik som helst tror jag. Vi äter det rätt ofta.

Arten vildris tillhör för övrigt inte samma släkte som vanligt ris. Vildris växer förvildad på några platser här nere i södra Sverige.
#12 2010-08-18, 01:21
freee
Ursprungligen postat av Rejs
Var förra vintern och var ute på en dagstur med båt och där vi blev serverade mat.

I riset de bjöd på hade de blandat i något brunt risliknande. Jag har för mig att det var lite slimigt och var lite som små smala maskar/larver.

Hur som helst var det otroligt gott och undrar nu om någon vet vad det kan vara? Vi har hittat något som liknar det lite i mataffären här men är inte säkra på att det är det. Det heter brunt vildris.

Idéer?


Dom fräser tunna pastabitar i olja innan dom kokar riset.