Ursprungligen postat av JoelSUOMI
Ölen, hur är ölen, jämfört med Nordisk? Nu pratar vi allt från Mariestad till Lapin till Karhu till Dynamit och du vet, men finns liknande smaker, finns DE smakerna, vad heter "öl" på indiska och vad heter ölsorter man ska hålla utkik efter om man beger sig dit? Öl kanske inte är deras grej?
Curry. Såg ett avsnitt av Wildboyz (med Steve-O från Jackass bla, sorry för taskig referenspunkt, hahaha) för länge sedan, och de var i någon by och sade något i still med "even the chicken is spicy, but the curry is OUT OF THIS WORLD! I wonder what will happen if I snort it...?"
Hur stark är maten, generellt? Är sjukt intresserad av indisk mat, men antagligen är indien-haken här i Sverige en förolämpning mot den äkta varan.
Oh! Har du någonsin sett en gammal Volvo komma rullandes (eller ståendes) och tänkt "vad i helvete...? kulturkrock!"
Lika utbredd ölkultur som vi har i Europa finns defenetivt inte här i Indien, även om det dock ökar och sprider sig snabbt! Många har satt upp vinodlingar och bryggerier senaste 10 åren.
Min favorit sort är Kingfisher beer, Indiens mest kända.
Tycket den smakar fint och håller bra klass.
http://goindia.about.com/od/nightlife/tp/top-indian-beers.htm
Jo, har man bara ätit köttbullar i sitt liv kommer maten här ta kål på än, och till och med för den erfarne kan det bli väldigt spicy! Majoriteten av det indier äter är typ grytor.
Jag rekommenderar att man tar det easy till en början, äter små portioner, mycket bröd och sakta låter smaklökarna och magen att anpassa sig. Om man bara kör på och smaskar i sig så kan man förvänta sig diarré samt ett brinnande rövhål. För stark mat brinner två gånger
Något jag också måste lägga stor vikt på är probiotiska bakterier, innan jag stack köpte jag bifiform travel. Det är tabletter som innehåller flera miljarder olika bra bakterier för magen.
I början när jag kom hade jag lite små diarre anfall men när jag började ta dom varje dag märkte jag hur mitt skit fick fast form igen, hur jag klarade av att äta vissa saker utan problem och så.
Ska ni käka så dra alltid till ställen där ni ser att det hänger mycket folk.
Hmm haha nej har faktist inte sett någon volvo än, hör av mig om så blir fallet.
Ursprungligen postat av PRRR
Vad kostar jazztobaken?
Alltid billigast på ursprungsplatsen. T.ex charas får du av bästa kvalite och billigast pris i kashmir eller himachal pradesh. På turist ställen betalar man alltid dubbla priset. Skez och jag var dock och besökte en by där vi köpte en tolah , runt 15 gram, för 400 rupees. Alltså 60 spänn. Det var dunder.
Generellt sätt är norra indien kännt för sitt charas med sorter som manali cream och kashmir.
Manali är inte längre vad det än gång var dock, när jag var där blev jag chockad över vilket äckligt turisthak det är, massa hotell, par som är på honeymoon. Mina bästa upplevelser var defenetivt i små byar utspridda över himachal där invånarna hade gnidit charaset själva.
I södra Indien har vi weed, främst tropiska sativor. Tyvärr så har inte alla bemästrat sensimilla tekniken så det kommer ofta fullt med fröer, men man kan hitta guldkorn och utan fröer med om man känner rätt folk. En av dom mest kända sorterna är Kerala gold.
Här i Mumbai får man runt 11 g busweed för 70 rupees och en 11 g charas för 700 till 1500 rupees. Mycket dyrt med indiska mått. Unvik något som kallas för Bombay black, unvik att röka detta då det innehåller sko lack, ner smältade LP plattor osv.
Man kan också köpa "en dos" för runt 40-80 rupees, det är precis som namnet antyder, ett röktillfälle.