Hitta diskussioner med liknande innehåll

Thailand for Beginners!

#2953 2016-01-16, 03:59
Unisertit
Vilket ställe i Thailand erbjuder bäst mat till hyfsade priser och där risken för att få skitmat vid en slumpvald uterestaurang är minimal?
#2954 2016-01-16, 04:24
AlexxxZ
Ursprungligen postat av MrWin
Hur gör ni för att få i er salt detta varma klimat? Har inte sett till några saltkar på restaurangerna här. Tycker det är onödigt att man skall behöva köpa salta jordnötter.


Genom maten, genom t.ex. Gatorade eller andra elektrolytdrycker, sen kan man även köpa sig en saltsten som man hänger runt halsen som man vid behov kan slicka på. Blir som ett smycke.

T.ex. http://www.hippson.se/obj/productpic/4/41132d133177f6e51895f6e7230ed8aa.jpg
#2955 2016-01-16, 04:24
christery
Ursprungligen postat av Unisertit
Vilket ställe i Thailand erbjuder bäst mat till hyfsade priser och där risken för att få skitmat vid en slumpvald uterestaurang är minimal?


Ät där thaiarna äter, osäker så kolla vart MC-taxi snubbarna krubbar dom brukar ha koll och är lätta att känna igen på deras västar.

Annars där det är mycket folk dvs omsättning på maten.

Är du riktigt paranoid så undvik sånt som inte är stekt/uppvärmt som sallad, glass och is tex. Jag käkar allt men har fått tillbringa nån dag på dass åxå. Tja, undantag finns - ölen skulle jag inte vilja ha uppvärmd tex.

Men sköljer dom salladen i kranvatten eller gör is på den så kan en känslig mage reagera. Vännen (thai) kan käka/dricka allt och det händer inte ett skvatt - men gör jag samma så går det åt helvete ibland.
#2956 2016-01-16, 04:28
AlexxxZ
Ursprungligen postat av nittontretton
Stötte på 3 riktigt feta, större än 5 cm , böt rum engång. Men sen kom det i nya rummet också .

Hört det ska finnas några starka sprayer men inte hittat något.



Typ Baygon, finns på 7/11 och vanliga affärer

https://s3-ap-southeast-1.amazonaws.com/media.redmart.com/newmedia/1600x...
#2957 2016-01-16, 04:41
alienfin
Ursprungligen postat av Unisertit
Vilket ställe i Thailand erbjuder bäst mat till hyfsade priser och där risken för att få skitmat vid en slumpvald uterestaurang är minimal?


Nu är ju många rädda för okänd mat men på marknaderna kan du om du vill köpa superbillig och sjukt goda rätter för 25baht och uppåt. Mest soppaliknande men mättande. Innehåller ofta små kycklingblods tärningar tex som blivit min favorit,riktigt god tillsats helt ärligt och nyttigt..
Aldrig blivit dålig av lagad mat.
#2958 2016-01-16, 10:30
Chalmeristen
Pass och värdesaker som pengar och kreditkort kan du bära med dig konstant (fast inte inne på barer eller i nattlivet), resten lägger du på hotellrummet i en låst resväska. Bo på hotell som kostar mer än 1000THB natten så tror jag inte personalen snor från dig.

Taxi som rånar dig? Ytterst sällsynt men du minimerar risken genom att ta bussen eller genom att förboka hos Mr T som har ett kontor på Si Diana Inn mittemot Mike Shopping Mall.

Magsjuk blir du främst av kallskuret kött så undvik det. Generellt så är Thailändsk mat gjord för att klara klimatet så ät Thailändsk mat och undvik västerländsk mat som glass, sallad och annat. Ät mat som nyss lagats, det rä ok att äta nudelsoppa från en vagn men den skall vara nylagad.
#2959 2016-01-16, 10:43
Ursprungligen postat av AlexxxZ


Tack så mycket då ska Jag införskaffa en sådan flaska nästa gång man åker till Thailand eller andra delar av Asien!
#2960 2016-01-16, 11:14
Bbobi
Ursprungligen postat av Unisertit
När det gäller värdesaker som t.ex. en dator. Hur ska man förvara den? Under sängen eller med sig konstant i en nördig ryggsäck? Andra saker som kläder osv, ok att lämna kvar på sitt hotellrum, bungalow?


Dator förvarar iaf jag framme på bordet. Inga problem. Lite väl stor sak för personalen att sno (kan man tycka iaf). Att ha med dig i en ryggsäck låter ju inte vidare smart då nån kan sno den. Ute på gatan finns ju allt möjligt folk till skillnad från ditt rum.


Bra sätt att undvika matförgiftning dvs typer av matställen eller maträtter?


Inget jag ska ge tips om då jag alltid blir dålig i magen här men håll dig till thailändsk mat som går åt. Vem vet hur länge den franska steken som aldrig beställs har legat där. Och ska personen veta hur man tillagar något sådant lär man få gå till hilton eller annat dyrt ställe.

Gatumat, undvik sådant som redan är tillagat utan att du vet när. Kolla om personer handlar där. Gör dom det så är det ju en omsättning på produkterna.

Kycklingkebaben blev jag dålig av en gång. Den där klumpen sitter ju där hela dagen och så skär dom ner skiten där alla tidigare ordrar också legat. Jag kollade inte om det såg rent ut först, tyvär för min del. Var helt utslagen i tre dagar tills medicinen började göra bot. Men det är ju iaf billigt att inte kunna äta.

Bör man vandra runt med sitt pass konstant?


Har aldrig passet på mig utan det ligger i en ficka i fodringen i min resväska tillsamans med mitt reservkort och överflödiga pengar från bankomatuttagen.

Hotellet kommer printa en kopia av ditt pass. Be dom skriva ut en extra som du kan ha med dig.
#2961 2016-01-16, 13:05
AlexxxZ
Ursprungligen postat av Bbobi


Kycklingkebaben blev jag dålig av en gång. Den där klumpen sitter ju där hela dagen och så skär dom ner skiten där alla tidigare ordrar också legat. Jag kollade inte om det såg rent ut först, tyvär för min del. Var helt utslagen i tre dagar tills medicinen började göra bot. Men det är ju iaf billigt att inte kunna äta.


Och tar inte klumpen slut första dagen så står den nog framme tills nästa dag då det är dags igen...
#2962 2016-01-16, 13:14
christery
Ursprungligen postat av AlexxxZ
Och tar inte klumpen slut första dagen så står den nog framme tills nästa dag då det är dags igen...


Garanterat är den där flera dagar, värmen är på när en kund vill ha kebab - annars inte (såg jag på en kebebkur i alla fall - som jag dock inte köpte ifrån), dessutom dom 2 ggr jag testat så är dom inte vidare smakliga jämfört med vanlig Thaimat.

Den kebabförsäljaren hade inte många kunder, och troligen ingen som återkom. Om dom nu överlevde ens..
#2963 2016-01-16, 14:00
Bbobi
Ursprungligen postat av christery
Garanterat är den där flera dagar, värmen är på när en kund vill ha kebab - annars inte (såg jag på en kebebkur i alla fall - som jag dock inte köpte ifrån), dessutom dom 2 ggr jag testat så är dom inte vidare smakliga jämfört med vanlig Thaimat.

Den kebabförsäljaren hade inte många kunder, och troligen ingen som återkom. Om dom nu överlevde ens..


Var så många som sålde på Soi Diana så tänkte att det är lika bra att testa.

Men nä, inte fan är den bra inte. Ibland tycker jag det är konstigt. Varför är det egentligen så svårt att tillaga kyckling och fläsk bara för att man kommer till Thailand? Kycklingen isig borde väl inte skilja sig så mycket tänker jag men ändå att kyckling/fläsk-stek inte smakar något. Fan lägger jag ner en okryddad fläskfile i lite olja hema så smakar det mer än vad den gör här på restaurang typ Kiss food & drinks eller Santa fe.

Men dom har ju lyxen att kunderna hela tiden byts ut. Behöver helt enkelt inte ha återkommande kunder utan det räcker nog med dom kommande.

Det där med värmen tänke jag också på nån gång. Vara bara den undre som var på så halva fick ingen direkt värme. Och så snurrar ju inte klumpen så köper flera på raken får ju de senare kunderna kyckling som inte ens har hunnit värmas igenom nog för att ta död på allt som hunnit börja växa i den.
#2964 2016-01-16, 19:22
alienfin
Tror man är lite väl känsliga när det gäller att förvara maten i Sverige. Ser ofta tex om vi får tex pizza eller kyckling över så kan den ligga i rumstemperatur till nästa dag och är helt ätbar,har inte själv blivit dålig efter jag vågade testa.. Även nyslaktat gris brukar ligga över natten till nästa dags fest utan att bli dålig.