Ursprungligen postat av Lasse Berghagen
Vid något tillfälle när jag har extremt lite att göra ska jag bemöda mig med att mäta alkoholhalten i Chang inköpta på olika håll. En god vän med bra insyn i bryggarbranschen i Thailand gav mig en gång rådet att avstå från Chang pga deras "bristande renhetslagar".
Är ju mer intressant vad han rekommenderade istället. LEO kanhända...
Men att mäta akohalten i öl eller valfri kolsyrad dryck med en vanlig mätare antar jag inte är nåt som låter sig lätt göras. Helt utan kunskap om detta såklart så antar jag att det är densiteten som mäts och den bör man inte mäta på just kolsyrade produkter har jag fått för mig.
Jag hörde nåt liknande om winecoolers 1995 i samui. Och det bekymrade mig inte alls, win some... lose some passar ju bra.
Är den dock gjord på skitigt vatten så antar jag att även fler falanger skulle välja ett annat märke pga att dom blir så risiga i kistan dan efter en chang till maten.
Man hör så mycket där nere... en vän till en vän osv.
Men, gör du en test. Skulle vara kul att se resultaten, ta med lite andra märken åxå.