Hitta diskussioner med liknande innehåll

Alkohol i Thailand

#133 2014-08-06, 00:18
Meeeeezt90
Hört att man inte ska lita på Changs alkoholprocent då den kan skifta kraftigt.
Ingen Chang är den andre lik, den ena kan ha 6,4% medans en annan har 4%.

(Enligt thailändare)
#134 2014-08-06, 06:23
AlexxxZ
Ursprungligen postat av Meeeeezt90
Hört att man inte ska lita på Changs alkoholprocent då den kan skifta kraftigt.
Ingen Chang är den andre lik, den ena kan ha 6,4% medans en annan har 4%.

(Enligt thailändare)


Detta har diskuterats tidigare i tråden, eller om det var någon annan tråd. Jag är en av dom som inte tror på detta, däremot så finns det ju olika sorters Chang med olika styrka, t.ex. Orginal, Export och Fat har olika styrkor
#135 2014-08-07, 18:23
Lasse Berghagen
Ursprungligen postat av AlexxxZ
Detta har diskuterats tidigare i tråden, eller om det var någon annan tråd. Jag är en av dom som inte tror på detta, däremot så finns det ju olika sorters Chang med olika styrka, t.ex. Orginal, Export och Fat har olika styrkor


Jag är fullt och fast övertygad om att smaken hos Chang varierar. Mitt eget smak och luktsinne känner av det hur som helst. Ämnet har dock redan avhandlats i ett par trådar.
#136 2014-08-07, 18:28
AlexxxZ
Ursprungligen postat av Lasse Berghagen
Jag är fullt och fast övertygad om att smaken hos Chang varierar. Mitt eget smak och luktsinne känner av det hur som helst. Ämnet har dock redan avhandlats i ett par trådar.


Ja, smaken varierar, det håller jag med om. Något helt annat än att alkoholhalten skulle variera.

Att smaken kan variera kan bero på bland annat hur länge ölen har lagrats och i vilken temperatur den har lagrats. Även om den fått utstå mycket direkt solsken har inverkan på smaken.

Tyvärr struntar många grossister i att det är 30-40 grader C i deras lager, eller att ölen belyses med direkt solsken.

Edit: Såhär lätt kan man mäta alkoholhalten i öl, något som säkert miljardföretaget Chang klarar av.

http://recipes.howstuffworks.com/question532.htm
#137 2014-08-07, 20:14
Lasse Berghagen
Ursprungligen postat av AlexxxZ
Ja, smaken varierar, det håller jag med om. Något helt annat än att alkoholhalten skulle variera.

Att smaken kan variera kan bero på bland annat hur länge ölen har lagrats och i vilken temperatur den har lagrats. Även om den fått utstå mycket direkt solsken har inverkan på smaken.

Tyvärr struntar många grossister i att det är 30-40 grader C i deras lager, eller att ölen belyses med direkt solsken.

Edit: Såhär lätt kan man mäta alkoholhalten i öl, något som säkert miljardföretaget Chang klarar av.

http://recipes.howstuffworks.com/question532.htm


Vid något tillfälle när jag har extremt lite att göra ska jag bemöda mig med att mäta alkoholhalten i Chang inköpta på olika håll. En god vän med bra insyn i bryggarbranschen i Thailand gav mig en gång rådet att avstå från Chang pga deras "bristande renhetslagar".
#138 2014-08-07, 21:53
christery
Ursprungligen postat av Lasse Berghagen
Vid något tillfälle när jag har extremt lite att göra ska jag bemöda mig med att mäta alkoholhalten i Chang inköpta på olika håll. En god vän med bra insyn i bryggarbranschen i Thailand gav mig en gång rådet att avstå från Chang pga deras "bristande renhetslagar".


Är ju mer intressant vad han rekommenderade istället. LEO kanhända...

Men att mäta akohalten i öl eller valfri kolsyrad dryck med en vanlig mätare antar jag inte är nåt som låter sig lätt göras. Helt utan kunskap om detta såklart så antar jag att det är densiteten som mäts och den bör man inte mäta på just kolsyrade produkter har jag fått för mig.

Jag hörde nåt liknande om winecoolers 1995 i samui. Och det bekymrade mig inte alls, win some... lose some passar ju bra.

Är den dock gjord på skitigt vatten så antar jag att även fler falanger skulle välja ett annat märke pga att dom blir så risiga i kistan dan efter en chang till maten.

Man hör så mycket där nere... en vän till en vän osv.

Men, gör du en test. Skulle vara kul att se resultaten, ta med lite andra märken åxå.
#139 2014-08-07, 22:45
Gaspar
Ursprungligen postat av Lasse Berghagen
Vid något tillfälle när jag har extremt lite att göra ska jag bemöda mig med att mäta alkoholhalten i Chang inköpta på olika håll. En god vän med bra insyn i bryggarbranschen i Thailand gav mig en gång rådet att avstå från Chang pga deras "bristande renhetslagar".
Detta har jag hört sägas om Singha. Men orka bry sig så länge alkoholen fyller sitt syfte.
#140 2014-08-08, 02:09
Meeeeezt90
Ursprungligen postat av AlexxxZ
Detta har diskuterats tidigare i tråden, eller om det var någon annan tråd. Jag är en av dom som inte tror på detta, däremot så finns det ju olika sorters Chang med olika styrka, t.ex. Orginal, Export och Fat har olika styrkor

Det som har nämnts i ovanstående kommentarer att ölet är gjort på smutsigt vatten är en av orsakerna till den så skiftande alkoholhalten och för den delen smak när det gäller Chang..

Singha har jag dock endast hört bra om, görs på rent vatten.
#141 2014-08-08, 10:03
stevenstills
Är mycket i Thailand men håller mig ifrån risölet Chang då jag får "chang-over" av det hahaha. Det smakar bra annars. Jag har mestadels köpt Singha för den rena, goda och aningen söta smaken. Tyvärr har Singha nu minskat på sockerhalten och blivit mer eurobesk-standard. Så nu blir det mest Chang Export som liksom Singha är gjord på malt men har kvar sötman. Och är billigare.

Annars gillar jag också Sang-Som-rommen som är gjord på thailändska sockerrör. Högsta klass på den och den exporteras till många länder, t.ex. till USA. Och 40%. Småflaska 28 cl för c:a 150 bath. Det lönar sig att köpa 70 cl-flaskan för 260 bath. Helt OK med 60-70 kr för 70 cl fin sprit.

Vinet är rätt så dyrt. Många thailandska viner är bra t.ex. det vita nya Malpica som finns på Tesco-Lotus och är rejält torrt och är tillverkat på importerad must. C:a 300 bath dvs 70 kr för en flaska.
#142 2014-08-10, 16:32
OrrenHans
Ursprungligen postat av stevenstills
Är mycket i Thailand men håller mig ifrån risölet Chang då jag får "chang-over" av det hahaha. Det smakar bra annars. Jag har mestadels köpt Singha för den rena, goda och aningen söta smaken. Tyvärr har Singha nu minskat på sockerhalten och blivit mer eurobesk-standard. Så nu blir det mest Chang Export som liksom Singha är gjord på malt men har kvar sötman. Och är billigare.

Annars gillar jag också Sang-Som-rommen som är gjord på thailändska sockerrör. Högsta klass på den och den exporteras till många länder, t.ex. till USA. Och 40%. Småflaska 28 cl för c:a 150 bath. Det lönar sig att köpa 70 cl-flaskan för 260 bath. Helt OK med 60-70 kr för 70 cl fin sprit.

Vinet är rätt så dyrt. Många thailandska viner är bra t.ex. det vita nya Malpica som finns på Tesco-Lotus och är rejält torrt och är tillverkat på importerad must. C:a 300 bath dvs 70 kr för en flaska.


Vill man ha bra viner, både inhemska som importerade, får man gå till en vinbutik. Finns en vinbutik i gallerian i Ratchada som har explicita viner runt 700bht. Men då är de rejält jävl goda. Annars kan man om man har ekonomi dra till Opus vid Silom. Bra mat, ännu bättre vinkällare. Ganska dyrt dock.