Ursprungligen postat av J.D.Rockefeller
De flesta vanliga paris restauranger bygger upp sin meny på s.k. formules, där du får förätt + huvudrätt för (beroende på standard) 25 EURO uppåt, då tycker jag det är helt rimligt att betala 12EURO för en öl då maten + dryck landar på 340 kr för riktigt bra standard, jämför du det med ett svenskt restaurangbesök med motsvarande mat är det ungefär jämbördigt.
I sverige hade istället samma meny kostat 55 :- för ölen, 85 :- för förrätten och 200 :- för biffen. Så samma summa, men i frankrike lockar man med prispress på maten, i Sverige hänger man ut skyltar med "After work - Stor stark + Jäger 90 :-"
Det skönaste är ju att killen verkar vara så pass korkad att han faktiskt betalat 9 EURO för ett glas cola och 15 EURO för en flaska vatten
Sen att en flaska vin kan gå på 7-8 EURO när den i Sverige skule kostat tre-fyra gånger så mycket var ju inte värt att gå in på, eller att (som du säger) maten oftast är bra mycket billigare.
Man kan ju gissa sig fram till att han aldrig tog ett steg utanför turiststråken, då blir det fan dyrt. Klassikern är ju vykort; kan utan problem kosta två euro styck vid Eiffeltornet, men två kvarter bort får man sex för en euro...