Ursprungligen postat av blimp
savoy,
aterigen, utlandsk media refererar till edano (chief cabinet secretary), han namnde inget om hardsmalta. presskonferenserna finns sakerligen pa youtube, ta dig en titt. att ta in havsvatten som kylvatten, jag antar att det ar detta du menar med "skoljt", ar inte en sista desperat losning. i sverige gor man just sa, i normalt korlage!
Det finns två vattensystem. I det YTTRE systemet kan man såklart köra med vanligt vatten, vilket i princip alla kärnkraftverk gör (det är därför de ligger nära vatten...), men i Japan kör man havsvatten (med tillsatt bor) som
processvatten och detta
ÄR en desperat akutåtgärd som förstör reaktorn.
Ursprungligen postat av blimp
en sista desperat losning skulle vara en inkapsling.
Nej, kapslingen är ingen akutåtgärd, utan ett efterarbete. En begravning av den radioaktiva kärnan kan man säga.
Ursprungligen postat av blimp
jag rekommenderar att du kollar in chattarna med leif moberg, forskningschef vid smm. se garna hur forsiktigt han uttalar sig, underligt att media som bor ha mindre forstaelse kan uttala sig sa tvarsakert. a andra sidan ar det val inte alls underligt.
Jag har läst dem nu, de säger mig ingenting, han vidarebefordrar ju bara vad de japanska myndigheterna sagt. Han fick inte en enda fråga angående de mätningar som har fastställt förhöjd strålning långt bort från verket och han kunde inte ens försöka sig på ett svar om vätgasexplosionen...
http://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/Global/Publikationer/SKI_import/...
Ursprungligen postat av blimp
vi ar en hel del svenskar har i japan som inte har mycket overs till den svenska japanrapporteringen som vi tycker bara ytterligare spar pa den oro som sakerligen familj, slakt och vanner i sverige har.
Ni borde vara betydligt mer upprörda över den bristande och haltande informationen från japanska myndigheters sida. Vi som oroar oss för folk vi känner i Japan gör det framför allt därför att myndigheterna inte berättar allt de vet. Vilket bevisats gång på gång på gång. Och jag läser det mesta jag kan komma över vad gäller bra källor på svenska, engelska, tyska och franska. Däri ingår sällan Aftonbladet.
Med detta sagt behöver det inte vara något Tjernobyl på g, men den knappa information som givits hittills skulle aldrig ha accepterats i ett västeuropeiskt land.