Hitta diskussioner med liknande innehåll

Öl Chang svagare.

#1 2014-01-08, 19:43
kravodlat68
Kanske inte ska ligga här men tror att intresserade Thairesenärer kollar mer här än i
Mat och alkoholdelen

Nyligen hemkommen och har gjort en intressant upptäckt,tidigare resor och enligt datumstämplingen

före November 13 så var liten Chang 33cl 6,4% stor Chang 64cl 6,4%. Efter 1 November 13 liten

Chang 33cl 6,0% stor Chang 63cl 6,0%. Samma pris! Ingen bra utveckling.
#2 2014-01-08, 19:46
Mizunotpz
Menar du i Thai?

I Swe är ju Chang 5,0%... :'(
#3 2014-01-08, 19:49
kravodlat68
Nyligen hemkommen ju

Klart jag menar Thai
#4 2014-01-08, 20:42
kratan
Gjorde också denna upptäckt när jag befann mig i Thailand för några veckor sen. :'(
#5 2014-01-08, 21:55
christery
Sen finns det 2 modeller, classic och export. Jag har inte koll på %-en men classic ska vara den starkare av dessa.
#6 2014-01-09, 01:54
Lasse Berghagen
Chang har genom åren alltid haft en tendens att smaka annorlunda från tillfälle till tillfälle. Bortsett från den kännetecknande sötman kan en Chang skilja sig rejält från gång till gång. Skulle vara intressant att veta hur många bryggerier som brygger Chang. Som en thailändsk vän (med rötter i restaurangbranschen) en gång sa: Jag känner till deras kvalitetskontroller, därför avstår jag.Personligen är jag en Changälskare men variationerna i smakupplevelse kan få mig att fundera rejält på orsaken.
#7 2014-01-09, 06:50
rydsgubben
Chang classic är den gamla Changen och Chang export är varianten som exporteras (fins även numera i Thailand)
#8 2014-01-09, 06:55
rydsgubben
Komer ihåg första gångerna ja va i thailand då hadde Singa nästan monopol. Fans en variant Singa Gold (något svagare) och ett öl som hette Kloster. Nån som vet när Kloster försvan?
#9 2014-01-09, 17:46
kravodlat68
Ursprungligen postat av Lasse Berghagen
Chang har genom åren alltid haft en tendens att smaka annorlunda från tillfälle till tillfälle. Bortsett från den kännetecknande sötman kan en Chang skilja sig rejält från gång till gång. Skulle vara intressant att veta hur många bryggerier som brygger Chang. Som en thailändsk vän (med rötter i restaurangbranschen) en gång sa: Jag känner till deras kvalitetskontroller, därför avstår jag.Personligen är jag en Changälskare men variationerna i smakupplevelse kan få mig att fundera rejält på orsaken.


Klockren analys,har också märkt av smakförändringar genom åren,tyckte dock att årets upplaga var väldigt mild,kanske beroende på sänkt alkoholhalt,fanns en liten tendens till vanilj,ja det låter konstigt och inget jag känt varken i Svedala eller Thailand tidigare,men gött är det med ett gäng kalla i värmen.
#10 2014-01-09, 19:07
christery
Jag har lite svårt att avgöra skillnader i nyanser, stark mat som f*n och sen får jag ömsom en LEO/Chang Classic/Chang Export när jag beställer.

Singha har jag inte ens sett som framträdande sen länge, samma med mekong om man nu skall vara sån.

Men att ni lyckas plocka lite smaker ur fulölen är ju imponerande. Jag har den mer för att öka på trivselfaktorn och samtidigt släcka en brand som verkar lura längst bak i gommen och sprider sig framåt.

Sen att det står 6,4% eller 6% tror jag inte ett dugg på, fick höra det av en expat att winecoolers kan vara allt från 5-15% (samma märke, samma märkning) lite beroende på när den tappas/blandas eller vad dom nu gör med den.

Antar att det är samma med Chang, vissa är 7 och andra 5 så det står 6% på burken. Thailändsk logik.
#11 2014-01-10, 01:09
swarm21
vad spelar det för roll, 6,4 eller 6,0 liksom känner ni direkt skillnad på nåt sätt??
#12 2014-01-10, 07:58
rydsgubben
Ja mekongen har dykt upp igen efter att varit borta från marknaden i några år.
Såg en flaska maekong på Tesko 450 b, stor flaska.
Snyg flaska men detta rävgift med dubla priset.