Ursprungligen postat av LikeAGlove
Ska till Shanghai på en renodlad turistresa om ett par veckor och vill passa på att äta en ordentlig Chongqing hot pot. Det ska inte vara någon mesig variant där grytan är uppdelad i två delar med en het och en buljongsida. Helt illröd och kavalkadstark ska den vara, struntar i om oljan används av minst 100 kineser före mig. Frågan lyder därför, vart ska jag gå?
I övrigt söker jag tips på andra saker jag bör äta och även budgetboende
Om du vill äta riktig Chongqing hot pot så ska du ju inte åka till Shanghai, utan till Chongqing.
Visst finns det hot pots i Shanghai som är gjorda för att efterlikna Chongqing hot pot, men de är oftast kedjor eller av den "finare" varianten. Du hittar liksom inte den där genuina street-hot-poten som det kryllar av bland gatorna i Chongqings fuktiga värme.
Du kan ju testa att gå till "Chongqing Xiao Tian E" i Jing'an, men den är oftast halvtom och har plastig inredning. Billig är den dock.
Hai Di Lao är annars en helt okej kedja med Sichuan-hot pot som du kan pröva. Den finns på flera ställen i Shanghai.
Jag skulle dock rekommendera att du prövar på shanghainesisk mat när du är i Shanghai, jag har haft turen att få besöka 名轩 (Noble House) ett antal gånger. De har skitgod seafood där.