Ursprungligen postat av kraftfoder
Att en kypare (med kock included) ska få $3 i dricks för fem minuters jobb, anser jag vara tillräckligt.
Och du är ett svin. Du är medventen om att serveringspersonalen inte får normal lön, de ligger långt under minimilönen. Deras lön utgörs av dricksen. Det är inte som i Sverige att du har fackligt avtalsenlig lön och att dricksen är "extra". Den är deras lön. Dessutom får de skatta för en schablon-dricks, så om du ger väldigt liute kan det hamna under vad de betalar i skatt. De går med andra ord back på dig...
Så om du vill att en ensamstående mamma eller student som jobbar som servitris inte ska få ihop några pengar, bete dig som du beskriver.
TS: Standard idag är 12-15% dricks för normal service. Se det inte som en bonus/dricks utan som en serveringsavgift. Får du bra service, extra uppmärksamhet eller liknande tycker jag att 20% är helt okay. Är det usel service, lägg mindre, 8-10% beroende på hur usel servicen var.
Nåt att tänka på: om du får något kompat (gratis efterrätt för att varrätten dröjt, eller du får varmrätten gratis för att den första du beställde inte var rätt/smakade illa) då ska du dricksa på den egentliga (fulla) summan, inte på vad notan hamnar på. Jag fick en gång en måltid på $40 kompad, jag lämnade $10 i dricks, servitrisen hade ju gjort sitt jobb och skötte det mycket bra.
Man kan tycka vad man vill om det amerikanska drickssystemet, men nu är det så det fungerar, bara att gilla läget. Det är fortfarande mycket billigt att äta ute.