Ursprungligen postat av Bbobi
Ett bra tips till den som ska äta gatumat är att skippa böngroddarna.
Bakterier, virus och allt möjligt frodas väldigt bra i böngroddar under groddnings-processen. Många väljer bort böngroddar i salladsbarer mm bara i europa då det är stor risk att bli sjuk när de dessutom varit ute i värmen en längre tid. Behöver knappast förklara att Thailands klimat och lägre standard på hygien inte gör det hela bättre.
Nu för tiden skippar jag alltid böngroddarna efter att så ofta få dålig mage dagen efter.
Nu var det ioförsig länge sedan man vart magsjuk, men skall hålla ett öga på böngroddarna.
Inte för att det botar kass mage men jag brukar käka ost för det stabilisera magen en del, så det slipper man bli för obekväm på toan.
Ursprungligen postat av Lasse Berghagen
Finns en viss, viss risk att det tas som "ingen fågelkropp".
Äsch, varför skall man krångla till det, tog korta vägen och gifte mig thailändskt och nu får jag alltid det jag beställer
Korta svaret för prisökningar av mat e att det går sakta uppåt i Bkk, tror även seafood i Hua Hin gått upp en del och då har vi ända riktigt bra priser direkt från nån fiskarfru., allt enl hon som bestämmer här.