Hitta diskussioner med liknande innehåll

Varning för maten på Kanarieöarna

#13 2018-03-14, 19:45
kraftfoder
Ursprungligen postat av gärningsman
Jag skrev väl att maten var dålig i just turistorter? Och att maten är säkert bättre på fastlandet?

Gällande Italien var det blandat, i både Rom och Milano gick det att hitta dåliga och bra restauranger. Men i deras turistort, Rimini var maten dålig.

Det är synd när man vill ha en spontan sol- och badsemester men att man inte kan njuta av bra mat.


Tar du dig till renodlade turistorter, som på Kanarieöarna och även Mallorca, så ser du att det inte bor någon lokalbefolkning där, orterna är ungefär som "nöjesanläggningar", typ Liseberg på anabola. (Inte hittar man "go mat" på Liseberg inte!)

Verkliga orter/städer, i exempelvis fastlandsspanien, så ska man ta sig dit där "bortom" turistsråken, dit (ursäkta göteborgsskan) "Vanliga tjommar äter". Typ deras motsvarigheter till "Kållor och Ador". Typ vanliga knegare sitter och glor på Real vs. Barca, tar sin öl, och käkar sin paella!

-Jag GARANTERAR, du blir absolut inte besviken! Förutom riktigt god äkta spansk mat, ser du äkta spanjorer (i mitt fall äkta spanjorskor) och notan är som "dagens lunch i Västerås", vetefan vad "dagens" kostar i Västerås, men typ 10-15EURO för brakmiddag inklusive vin/öl där, med spanjorer som liknar Picasso i sina baskrar, och spanjorskor som är som hämtade från Baccara. (Obs! ÄKTA, inget fusk!)

Så, åker du söderut, åk inte till "Playa Ingles" eller "Nuevo Estocolmo", det är bara en besvikelse..
(Åk till riktiga städer istället, och sök dig till "arbetarställena", utanför turiststråken.)
#14 2018-03-14, 19:46
nsbm
Ursprungligen postat av PatricHbg
Och det vi ska diskutera är?

I Italien är maten fantastisk, i princip överallt. Det finns en anledning till att anställda i Italien får två timmar ledigt till lunch.

I Spanien är maten också väldigt bra.

Nu väljer du att åka till två sopstationer och förväntar dig bra mat. Det finns en anledning till att det finns pytt-i-panna på menyn i Playa del Ingles. Och falukorv med stuvade makaroner på Fuertuventura.

Italienska restauranger är kassa. Köttet smakar ingenting och sen då, pizza och pasta? Jag har varit i Florens och Rom och jag käkade bland annat på en Michelin krog i Florens, de tog 8 euro extra för att det var en spets duk
Spanien har jag aldrig varit i, inte heller Kanarieöarna.
Det svenska köket är bra och även en del slaviska länder så som Tjeckien där man serverar mycket mat, gott kött och till ett bra pris.
#15 2018-03-14, 19:50
gärningsman
Jag kom i kontakt med spanjorer på gatan och receptionister på hotellet och alla skakade på huvudet när jag frågade efter bra restauranger. Restauranger som serverade genuin spansk mat och dom sa att det finns inte här. Det var schyst att dom var ärliga iaf.

Men ville jag ha en god hamburgare så skulle jag besöka en irländsk bar. Mmm det var ju precis därför man åker till Spanien för att äta goda hamburgare...

Förstå mig rätt, jag förstår att man kan i turistfällor få dålig mat och framförallt mat som serveras i våra hemländer för krögarna är inte dumma. Dom serverar det kunderna vill ha och vill feta tyskar känna sig som hemma och förväntas bli serverade schnitzel så ska dom få det. Vi får helt enkelt skylla oss själva.
#16 2018-03-14, 20:07
kraftfoder
Ursprungligen postat av nsbm
Italienska restauranger är kassa. Köttet smakar ingenting och sen då, pizza och pasta? Jag har varit i Florens och Rom och jag käkade bland annat på en Michelin krog i Florens, de tog 8 euro extra för att det var en spets duk
Spanien har jag aldrig varit i, inte heller Kanarieöarna.
Det svenska köket är bra och även en del slaviska länder så som Tjeckien där man serverar mycket mat, gott kött och till ett bra pris.


Älskar Tjeckiens mat, men du gör nog fel som äter på "stjärnkrog" i Italien: Mitt råd kvarstår gällande Spanien, som gäller "globalt" i Europa och I-länder: Sök dig till vanliga "jobbarkrogar", helst utanför turiststråken. Hur bra och genuin mat som helst! (Biff gör de på annorlunda vis i Italien, inte "americano" normalt, men vill du ha en biff du är "van vid", beställ en "americano". Då bankar de inte ut den till skosula och genomsteker, utan den blir, tja, som du är van vid. Kom också ihåg att beställa pommes när du beställer biffen, annars får du bara en skosula.. (Yeah, snackar om egna erfarenheter, been there, done that)
(Till mitt försvar så var det såpass länge sedan att det var på lirens tid..)
#17 2018-03-14, 20:09
JayJayAdams
Kan komma på två anledningar.

1. Turister som normalt sett åker till Kanarieöarna brukar inte vara några gormander.
Det är trötta tyskar och Skandinavier från orter utan några restauranger som är värda att nämna.
Har varit på gran canaria en gång för ca 3 år sedan var resturangerna SKIT rent ut sagt. Plastmenyer på alla möjliga språk men gästerna verkade nöjda med skitmaten och man såg vad det var för typer. Halvfeta, fula bonnläppar som gillar dansband.
Gjordes en dokumentär för ett par år sedan om ett ställe där nere där svenskar hade åkt ner i 30 år i sträck. De ville alltid ha samma rum, fläskfilé med ketchup och bleka pommes och favvisdansbandet kom ner och lirade på dansebanan varje säsong.
Fick hyra bil och köra i en timme för att hitta någon genuin spansk restaurang där man kunde få t.ex iberico.

2. Som du sa, turisterna kommer ofta inte tillbaka så dom ger blanka fan men nuförtiden kan man få reda på en del om stället på internet så man tycker dom borde vara lite mer måna om kvalitén på maten.

Generellt blev jag besviken på maten där nere och tror knappast jag åker tillbaka till just gran canaria. Då gillar jag Las Palmas betydligt mer.
#18 2018-03-14, 20:11
nsbm
Ursprungligen postat av kraftfoder
Älskar Tjeckiens mat, men du gör nog fel som äter på "stjärnkrog" i Italien: Mitt råd kvarstår gällande Spanien, som gäller "globalt" i Europa och I-länder: Sök dig till vanliga "jobbarkrogar", helst utanför turiststråken. Hur bra och genuin mat som helst! (Biff gör de på annorlunda vis i Italien, inte "americano" normalt, men vill du ha en biff du är "van vid", beställ en "americano". Då bankar de inte ut den till skosula och genomsteker, utan den blir, tja, som du är van vid. Kom också ihåg att beställa pommes när du beställer biffen, annars får du bara en skosula.. (Yeah, snackar om egna erfarenheter, been there, done that)
(Till mitt försvar så var det såpass länge sedan att det var på lirens tid..)

Ja så kan det säkert vara, jag tar till mig det och ska se till att bättra mig inför nästa resa
#19 2018-03-14, 20:57
CaseyRyback
Kreta har bra mat. Gran Canaria är inget vidare. För mycket plastmat.
#20 2018-03-14, 21:16
gamesetmatch
Ursprungligen postat av Knucklehugs
Ja? Det är ju spansk mat? Lika Intressant som en nymålad vägg. Du har åkt till fel land om du ska uppleva god gastronomi. Spanien är det inlåsta syskonet medans italien och frankrike bråkar om första platsen....


en kraftig generalisering vid första anblick, men när jag tänker efter är det bara deras lufttorkade skinkor som faller mig i smaken. paella och tapas kan jag vara utan..
#21 2018-03-14, 21:19
Purjo123
Ursprungligen postat av gärningsman
Andra gången jag varit på Kanarieöarna och varenda restaurang-besök har varit en totalflopp. Jag menar verkligen dålig, jag har sällan stött på så dåliga restauranger i Sverige.

Playa del Ingles - Gran Canaria
Maten var helt hopplöst dålig där. Krögarna gav fullaste fan ifall maten var oätbar, i turistorter är det sällan återkommande gäster så dom kan servera bajs.

Fuerteventura
Maten var något bättre där men långt ifrån ätbar. Man kan ju tro att spanjorer ska kunna laga spansk mat men ICKE. Beställ för Guds skull inte tapas. Det säkraste är att köpa fina råvaror i butikerna för dom är fyllda med delikatesser som fina ostar och skinkor men undvik restauranger.

Det är tyvärr likadant på alla turistorter, även i Italien och Grekland så jag ska inte enbart hacka på spanjorerna även ifall maten varit klart sämst där. I Italien åt vi den bästa maten på små vägkrogar, i såkallade osterias. Dom brukade servera lokala specialiteter även ifall det fanns dom klassiska italienska maträtterna. Kunderna var till 99% lokalbor och BILLIG mat.

Hur är det i Spanien, måste man söka sig ut till dom pittoreska byarna utan turister för att kunna hitta god mat? Givetvis finns det fina restauranger i Madrid och Barcelona men som sagt, vill ni uppleva fin spansk mat så finns det klart bättre alternativ i våra svenska städer.


Magisk mat i Italien, likaså Spanien. Även i Grekland va maten bra men inte lika bra som de förstnämnda.

Du kanske borde rannsaka dig själv och dina val istället haha
#22 2018-03-14, 22:08
WhenAllLightDies
Var på Gran Canaria för 10 år sen, det var, vad jag minns, typiskt turist stuk. Inget vidare så egentligen. Men det var knappast heller förväntat.

Lanzarote förra året. Lite mer vuxet upplägg nu, drog runt med hyrbil och utforskat ön. Matmässigt... nja dessvärre också ingen större lycka.

Ska man åka till turistfällor bör man göra en koll på nätet efter pärlor.
#23 2018-03-14, 22:17
JustZlatan
Det blir så när man går till billiga restauranger. Ät på lyxrestauranger nästa gång om du nu är så petig.
#24 2018-03-14, 22:35
Champinjonen
Är din poäng att mat brukar vara dålig i turistorter? Sedan när är detta något som är värt att diskuteras i en tråd? Första gången du åker utomlands eller?