Ursprungligen postat av MittPorrKonto
Maten i Shanghai innehåller allt det dåliga med Kina (kött på antibiotika mm) men utan dess fördelar, då råvarorna inte är speciellt färska. Bara för att det smakar gott innebär inte att maten är bra. Det enda som är ätbart i Kina i princip är kycklingen, men det är knappt då de gillar att köttet är lite rött i Kina. Väldigt hälsosamt.
Tack för det, men detta var inte det diskussionen handlade om. Att mycket kött i Kina innehåller antibiotika t.ex. är inget unikt för Shanghai utan förekommer i hela landet.
Diskussionen handlade om att folk i tråden, ofta från third-tier-cities, klagar på att maten i Shanghai är äcklig jämfört med "deras" städer. Det har ingenting att göra med om den är hälsosam eller inte.
Det var det väl ingen som påstod, eller? Jag skrev att den bästa västerländska maten i Kina fanns i Shanghai, men det innebär inte att alla restauranger är bra.
Kinesisk mat ska bäst avnjutas i USA. Där kan du få genuin kinesisk mat utan att oroa dig alltför mycket vad som verkligen finns på tallriken.
"Den bästa västerländska maten", beror på vart du går. Jag har t.ex. ätit den godaste pizzan i Beijing och inte Shanghai. Shanghai har fördelen att det finns fler västerländska restauranger per gata än i andra städer, och det betyder att det såklart finns väldigt många restauranger som serverar god västerländsk mat. Nackdelen är förstås att det även finns väldigt mycket dålig västerländsk mat.
Generellt sett kan man säga att maten i Shanghai är "okej".
Nej, kinesisk mat skall bäst avnjutas i Taiwan. Den kinesiska maten i USA är ju bedrövlig och smakar ingenting, eller så är den på tok för söt. Den är ju designad för amerikaner, för sjutton gubbar. Givetvis kan man nästan alltid prata med folket bakom disken på de amerikansk-kinesiska ställena, och be de om "real chinese menu" men något sådant skall man inte behöva göra tycker jag. Det är fusk.
Sedan är det ett välkänt faktum att många råvaror odlade i USA, Europa, Afrika, Asien osv smakar olika när man lagar samma rätter. Det har med jorden som rötterna gror i att göra, då det är olika sammansättningar, mineraler osv. Så dröm du vidare om att den kinesiska maten i USA smakar mest "autentiskt".