Ursprungligen postat av cdmkr
Bjöd 3 vänner på en 2-stjärnig michelinkrog där borta för 2 år sen, notan landade på runt 1400usd, dricksade 15% innan tax.
Fick bara sura miner och inget adjö i dörren när vi lämnade.
För andra gäster hölls dörren upp och jacka hjälptes på.
Ganska trist när man just gett bort runt 1600sek i dricks.
Jag hade kunnat ge 400sek mer och fått kvällen till ett fint minne istället för känslan att man var en snåljåp som gnager mig lite än. I USA är det enorm skillnad på 15% och 20%. Helt jävla vrickat i mitt tycke men så är det där borta.
Det är ju hemskt ju! Så jävla Yank east-coast. Fast vad var vitsen att äta på en dyr krog i USA då du har Europa? De är så löjliga i New York då de tror att här kan man
äta mat från hela världen, som om dom visste hur alla rätter ska smaka på riktigt. Det dyger säkert åt besökare från LA.
Jag brukar överdricksa då jag är på semester i USA. För det första är man entusiastisk pga. semestern precis som amerikaner dricksar mycket då de kommer till Europa. Dessutom går jag på riktiga amerikanska sunkhak så kallade
dive bars för att verkligen få riktig amerikansk rock'n roll och där de sällan har träffat européer. Det blir sådan skön stämning, givande utbyte och personalen är oftast så schysst och generös att man är tacksam tillbaka.