Ursprungligen postat av Magicadespell
Jag och barnen (i år 9 och 12 år) tältade för första gången förra sommaren (på camping) och tyckte det var väldigt roligt. Vi bodde på tältplats utan el och körde då på kylväska med klampar. Jag hade läst på olika forum att det gick att byta ut dem på campingen - det gick dock inte. Det gick då ganska onödiga pengar till att köpa mat per måltid.
Nu mailade jag årets campingkandidat och frågade och inte heller de har en sån tjänst där man kan byta ut sina kylklampar. Campingarna är båda stora etablerade campingar med livsmedelsbutik etc.
Är det så att man inte längre kan byta ut sina kylklampar på campingar som många skrivit i olika forum? Hur gör ni andra som tältar utan el med mat?
Fråga 2: Vi funderar på att ha Helsingborg som bas och ta färjan över till Helsingör över en dag. Ska man ta med bilen över då, eller är det mest bökigt och bättre att bara ha fötterna under dagen?
Tack för era erfarenheter och inspel :].
Köp en riktig kylväska/islåda. En Igloo Marine 54 duger riktigt bra för Svenska förhållanden och har ett rimligt pris.
Frys rejäla block av klar-is, 10 cm tjocka, som du kan täcka bottnen med.
Studera lite videor om hur du sedan packar en kylväska.
Min rigg bygger på solid is i bottnen, sedan en rejäl kökshandduk eller ett ishallen ovanpå isen; därefter ställs mejeri, kött och annat direkt ovan isen, och mindre känsliga varor högst upp. Överst läggs en kökshandduk.
Väskan skall vara primad, dvs kyld i förväg, isen läggs i och alla varor skall vara korrekt kylda innan de laddas i väskan.
Fungerar perfekt även i extrem svensk sommarvärme. Färskt kött, mejeri, kall dryck etc står sig flera dagar.
Det är en enorm värld som öppnar sig när man kan laga färsk och riktig mat på semestern.
Jag brukar köpa gott om mejeri, kött, fisk, grönsaker, dryck etc. före resan så att man får det man vill ha, till bra pris och utbud, och så att väskan är rejält full.