Ursprungligen postat av Aspire
Har hört flera som säger det blivit dyrt. Typ 80 spänn för en hamvurgare på Mc donalds som exempel. Jag tycker det låter konstigt men de har stått på sig. Nån som varit där nyligen som kan berätta vad öl och skräpmat kostar?
I centrala delen av europeiska sidan är det typ europeiska priser. Det är ju där alla turister är, såklart.
Donken var förvånansvärt dyrt, ja, sett till kvalitén på maten och vad du kan få för samma pengar på andra ställen. Men typ 60 kr, inte 80, för en big Mac-meny.
Jag åt Adana kebab tre gånger. En gång i Kadiköy, kostade typ 120 spänn. En gång i Üsküdar, det kostade typ 65 spänn, då fick jag även två sallader till.
En gång i nåt område typ 30 minuter med buss från kadiköy, där jag bytte buss och där det aldrig funnits en turist typ. Där kostade den 30 spänn.
De smakade likadant alla tre och ingen magsjuka någonstans. Vad drar man för slutsats av detta? Om din servitör kan engelska och det står på engelska på menyn så betalar man för mycket. Men man orkar ju inte heller alltid sätta sig på en buss i en halvtimme för att äta lite billigare middag.
Vad gällde döner så kunde nötköttsdöner vara dubbelt så dyr än kyckling.
Man kan utan problem äta sig mätt för 30 kr måltid. Beror på hur kräsen man är. Finns mycket self-service-restauranger som är billiga där lokalbefolkning äter.
Öl på restaurang billigt jämfört med Sverige, typ 20-30 kr för en öl. Väldigt många ställen jag åt på hade inte alkohol p menyn dock. Men fanns många barer där de hade bra shot-deals. Men allt beror otroligt mycket på var du befinner dig. Nattlivet kan vara svindyrt.
På flygplatsen (IST) var maten sinnessjukt dyr, jämfört med prisnivån i stan. 220 SEK för en whoppermeny är ju helt brutalt, och alla andra kedjor hade liknande galna priser.
Summa summarum, det man kan säga om prisnivån är väl att den är varierad.