Ursprungligen postat av slutaleta
Är inte priset på räkmackan i sig som är problemet utan den generella prisbilden på mat på flygplatsen. Det måste finnas allternativ och idag har vi en form av kartellbildning.
Jo, det är monopol mer eller mindre. Andra sidan av problemet är att det är många restauranger som inte överlever på flygplatsen också.
Så om nu priserna "bara" får vara 10% högre, men omkostnader na är högre än så, så blir det ju enbart "enkel" mat som kan serveras.
Exemplet här var ju en Lyxräkmacka med öl (stor): 422 SEK; jag betalade i runda slängar 320 SEK för morsvarande i en Stockholms förort. Det är runt 30% högre.
Då gäller ju i så fall att omkostnaderna, och kundunderlaget (omsättningen), samt personal kostnaderna, inte blir högre än 30%. Om det är säg 60% högre så får krögaren problem.
Att anställa någon som arbetar på en flygplats är dyrare än i södra Stockholm, och jag skulle tro att lönerna ligger något högre. You do the math.
Om jag flyger med "grabbarna" (eller familjen) till Spanien kanske jag inte vill äta mat som är tinad i mikron. Och då kostar det.