De hittar nog en prispunkt där de tjänar som mest. Dvs där pris x antal sålda produkter är som högst.
Kan bara tala för mig själv men jag brukar alltid dricka en del ur minibaren på hotell. Man blir sugen och det är ju inte så att man har med sig ett sexpack Mariestad till hotellet direkt. Vad ska man göra då? Sitta som en bög med pitten i näven och dricka kranvatten? Nej man knäpper ett par bärs och kanske slukar ett par miniflaskor Johnnie Walker och priset får man fundera på senare vid utcheckning.
Största chocken var nog en tjusig liten flaska med en drink i på Grand Hotel i Stockholm. Har för mig att det var en Old Fashioned och att den kostade 495 spänn. För en drink på flaska då, med kanske 6 cl alkohol i den. Men det var en tjusig flaska och smakade gott. Drack den i marmorbadkaret i en superior suite och det var nog värt det faktiskt.
Har sett galnare grejer utomlands (tex Bling water, dvs vatten, för typ 1000 spänn) men där har jag lyckats avstå.
För övrigt finns ju hotellbarer kvar i allra högsta grad, åtminstone på femstjärniga hotell.