Ursprungligen postat av Charles26
Ber om ursäkt för OT!
Ja men nu snackar jag ju om den lokala maten, schnitzel och köttbullar är inte thaimat, inte pizza eller hamburgare heller. Så med det sagt har jag väl målat in mig i ett hörn eftersom baguetter som du själv nämner ju är franska ursprungligen, och att man kan få dom fylld med pekinganka, som du givetvis kan lista ut är från Kina lägger ju upp smashläge för er som vill skrika er hesa om att just den rätten inte är Vietnamesisk. Men det är den i mina ögon. Sopporna med den bleka korven gillade inte jag heller. Gillade dock att det tillverkades lokalt vin, både rött och vitt, givetvis av druvor, inte ris i Vietnam. Efter maten gillade jag mycket att det fanns riktigt kaffe att få, inte detta helvetes nescafe som gäller i Thailand. I övrigt njöt jag av gott smör bra ostar och fina köttstekar i Vietnam, allt producerat i landet.
Kambodja då som tråden faktiskt handlar om, i mångt och mycket Thailands fattigare kusin i mina ögon. Tuktukkillarna var än mer påflugna där än någonstans i Thailand. Fnask finns det i mängder och samma där, rejält påflugna. Dock ska det tilläggas att det på alla hotell jag bodde på stod klart och tydligt att horor inte var välkomna på rummen, till skillnad från Thailand där det istället stod att "extra gäster" kostar si och så många bath per natt. Ja länderna påminner mycket om varandra och även maten givetvis men skillnaden är att i Kambodja finns det lokala köket tillgängligt överallt, även på dom rejält turisttäta orterna och den är bättre tillagad. Måste ha att göra med att det finns viss fransk influens i Kambodja med.
Visst är smaken som baken men håller med särskrivaren, både Kambodjanska och Vietnamesiska köket är en totalförvirrad 30årgammal kök med nya och gamla europeiska influenser.
Ja, Thai-köket är i min mening ett av världens bästa, detta säger jag med en riktig stor intresse för Asiatiska köket och efter att ha jobbat som kock i Kambodja.
Thai köket har en stor variation på olika rätter och Thailändarna är världsmästare på att balansera rätter. Tyvärr är Kambodjanska och Vietnamesiska köket helt värdelösa på det. Dessa två kök har tappat tillsammans med Laos otroligt mycket av sina rätter och bara nyligen har man på dyrare restauranger återskapat rätter. Om kaffet kan jag hålla med om, speciellt i Laos som i min mening har världens bästa kaffe.
Bangkok har många av världens bästa restauranger och alla dessa är Thai-restauranger.
Även i Khao san kan du hitta genuin thai-mat, håll dig bara bort från stånden så ska du se att du hittar en massa gott.
För att inte tala om att halva Kambodjanska köket är hämtad från thailand