Det har gått upp för mig att tråden om mat i Göteborg inte förekommer på travel forum.
JAG HAR EN FRÅGA:
När jag läser restaurangernas websidor så är det mycket snits, klassiska rätter i ny tappning, originella kryddningar, med mera, precis som i ett matlagningsprogram där fokus ligger på att sälja kryddor i kruka och speciella verktyg.
Men finns det också riktiga kvalitetsrestauranger i Göteborg, där kocken är en mästare på hantverket, och i sitt kök förvarar en del råvaror eller gärna tar in dessa, exempelvis rått okryddat kött, som kommer väl till pass när kunden har speciella önskemål, och inte kan äta det som har planerats och förberetts i stor mängd?
Kockarna på Golden Days verkar vara riktiga yrkesmän. Finns det andra kvalitetsrestauranger i Göteborg, gärna utanför vallgraven, till exempel i Vasastaden, Lorensberg eller Johanneberg?
Alltså ställen där kocken är van vid att laga mat för speciella önskemål, och gör det med hög kvalité, det vill säga inte blott som ett led i en strävan att alltid krypa för kunden oavsett vilka önskemål han eller hon har? Jag kontaktar gärna en restaurang i förväg med mina önskemål, men erfarenheterna säger mig att det är meningslöst att göra det om det inte finns en kock av yppersta klass i köket. Jag vill tillägga att en kock inte är av yppersta klass om han eller hon har en flådig meny på hemsidan, men ändå inte klarar av att laga mat av lika god kvalité som svar på kundens speciella önskemål.