Tänk pa att Oktoberfesten börjar redan i september och varar i 3 veckor. Första helgen i oktober är sista möjligheten att delta. Den första helgen, vid det s.k. Zapfenstich (när det första ölfatet öppnas av Münchens borgmästare) är det snudd pa omöjligt att fa plats, även om man kommer strax efter öppningsdags, d.v.s. 9 - 9.30 pa morgonen. Andra helgen är det s.k. "Italiener-Wochenende", da Theresienwiese invaderas av främst italienare. Oktoberfesten är otroligt populär bland italienare. Sista helgen är ocksa knökfullt. Det bästa är att satsa pa veckodagarna. Pa kvällen är det fullt i alla tält ocksa, men om man kommer hyfsat tidigt för man i alla fall plats. Det är inte sa, som nagon papekade i traden, att alla bord är reserverade ett ar i förväg. Det finns i varje tält ett omrade som kanske utgör 5 - 10 % av hela tältet där det krävs reservering; resten av bänkarna är öppna för allmänheten. Det gäller emellertid inte för det enda vintältet som finns pa omradet. Här kommer man bara in med reservering, men har man den kan man frottera sig med Boris Becker och Ulli Hoeneß, dock enbart med Weißbier (som det inte finns in nat annat tält) och bara till ett visst klockslag - efter det är det bara vin som gäller. Vinet kan man bara köpa flaskvis. Det billigaste ligger pa runt 30 EURO flaskan.
Om man tvunget vill ga pa Oktoberfesten pa helgen, bör man komma högst en halvtimme efter öppningsdags - annars är det kört, och man far leta plats i timmar. Det finns bara ett sorts öl pa Oktoberfesten (ljust öl s.k. Wiesnbier) som serveras i "Maß" (en liter) som bayrarna säger. En Maß kommer i ar antagligen att kosta upp emot 8 EURO. Vill man dricka nat annat gar det bra, men det finns i princip bara cola, sprite eller Spezi (cola blandat med fanta). Under de tre veckor Oktoberfesten varar konsumeras det ca 6 miljoner liter öl. En duktig servitris kan med Trinkgeld (dricks) tjäna upp mot 100.000 SEK under denna period.
Varje München-bryggeri har sitt eget tält. De som anses vara bäst av München-borna själva är Hacker-Pschorr, Paulaner, Schottenhammel och Augustiner (sistnämnda är det enda bryggeri som fortfarande använder träfat); sämst och minst omtyckt är naturligtvis Löwenbräu, som anses vara en riktig skitöl i alla sammanhang.
Hotel bör man helst boka 9 - 12 manader i förväg för att vara pa den säkra sidan.