Ursprungligen postat av 123psyk
Är på grund utav mat-allergier påtvingad att äta enbart vegankost (fast jag äter kött också
. Det vill säga att jag måste undvika: ägg och mjölkprodukter samt även nötter. Kommer detta ställa till problem för mig? Vad bör jag tänka på?
I Indien är över en miljard människor vegetarianer.
Indisk mat består av mycket linser, böner, frön, kärnor, cashew-nötter, mjölk, curd (sur mjölk), paneer (färsk ost), grönsaker, t.ex. blomkol, äggplanta, paprika, ockra och tomater samt stora mängder kryddor inklusive Anis, Bockhornsklöver, Brödkummin, Chili, Curryblad, Fänkål, Garam Masala, Gurkmeja, Ingefära, Kanel, Kardemumma (grön och svart), Koriander (torra frön och färska blad), Kryddnejlika, Kryddpeppar, Muskotnöt, Muskotblomma, Peppar (röd, grön, svart och vit), Saffran, Senapsfrö, Sesam, Spiskummin och Stjärnanis.
Jordnötter och hasselnötter förekommer inte ofta i indisk mat. Jordnötter kan förekomma i jordnöts-olja.
Många äter inte mat som växer under jorden som lök, vitlök, ingefära, rotfrukter inklusive rättika, potatis och morötter.
Allergier är mycket ovanliga i Indien men säger du till när du beställer mat brukar de kunna ordna det mesta.
Ursprungligen postat av 123psyk
Istället för att fråga vad jag borde se undrar jag om det är något ställe eller område jag helt enkelt ska undvika? Tänker då främst på oroligheter eller liknande. Indien känns jävligt safe, men man vet aldrig.
Det är farligare att gå på gatan i Stockholm än att vara i någon håla eller stad i Indien.
Kashmir och vissa delar av Bihar har oroligheter. Läs
morgontidningarna och titta på
TV om du skall resa i de områdena.