Dricksa på hotellrum?

#25 2008-05-05, 14:58
Savoy
Ursprungligen postat av jumpcut
Det som är självklart för mig helt enkelt.

Den bästa dricksen i Stockholms fås i de barer där drinkarna kostar mest. Den sämsta dricksen i Stockholms fås i de barer där det finns drinkbiljetter. Helt sjukt faktiskt... Det kan komma in folk man sett slänga pengar omkring sig när de betalar för det de dricker, men när de får en bärs gratis, eller har drinkbiljetter, då får man inte en spänn? Jävla lallare, helt enkelt.

Själv dricksar jag högre procent av notan ju billigare den blir för mig. Får jag en nota på 200 spänn på tio bärs så kan man ju utan problem dubbla den. Jag får bärsen för dryga hundringen billigare totalt, och "min" bartender får lön för att ha tagit väl hand om mig.


Ok, jag kan väl förklara det rätt enkelt, eftersom jag aldrig jobbat i bar - jag antar att man tänker annorlunda då:

Jag ser det helt enkelt som en avrundning av notan, det är också så det brukar fungera i länder utan riktigt etablerat drickssystem.

Kostar det 8,50 euro ger jag en tia, kostar det 9,20 ger jag också en tia, kostar det exempelvis 9,60 kan jag höja till 12. Kostar det bra mycket mer, säg 76, kan jag ge 80 eller 85...visst växer dricksen med beloppet och jag delar aldrig ut särskilt exakt och genomtänkt dricks...om jag inte är i ett land som USA då.

Jag tror att de flesta som aldrig jobbat inom restaurangbranschen tänker som jag gör, och då blir naturligtvis dricksen ganska proportionell mot summan.
#26 2008-05-05, 16:17
jumpcut
Ursprungligen postat av Savoy
Ok, jag kan väl förklara det rätt enkelt, eftersom jag aldrig jobbat i bar - jag antar att man tänker annorlunda då:

Jag ser det helt enkelt som en avrundning av notan, det är också så det brukar fungera i länder utan riktigt etablerat drickssystem.

Kostar det 8,50 euro ger jag en tia, kostar det 9,20 ger jag också en tia, kostar det exempelvis 9,60 kan jag höja till 12. Kostar det bra mycket mer, säg 76, kan jag ge 80 eller 85...visst växer dricksen med beloppet och jag delar aldrig ut särskilt exakt och genomtänkt dricks...om jag inte är i ett land som USA då.

Jag tror att de flesta som aldrig jobbat inom restaurangbranschen tänker som jag gör, och då blir naturligtvis dricksen ganska proportionell mot summan.


Sanning. Jag tänkte mer på drinkbiljetterna. Folk ger gärna en tia till en femtiolapp i dricks för en grogg de betalar 120+ kronor för, men kan inte ens ge en tjugolapp för en gratis grogg...