Hur funkar All inclusive??

#13 2009-02-04, 18:30
Bertil Boo
Ursprungligen postat av cosmic_dancer
är det en speciell meny man får välja från då? Jag menar, det kan ju inte vara ekonmiskt fördelaktigt om hotellet skulle låta en välja och vraka mellan billiagre och dyrare rätter.


Buffé! Mat som legat framme sedan ?? Jag har för mig att det också fanns en meny med ett fåtal rätter men jag minns inte vilka. Antagligen de gamla vanliga som pasta och burgare m.m. Nu kan jag ju bara tala för mig själv och de få bekanta jag vet varit på All Inclusive. Kanske finns det bättre!
#14 2009-02-04, 18:44
EBIT
Har aldrig haft "All Inclusive" (och skulle nog heller aldrig boka det). Känns som att man missar det lokala och bara "hänger" på sitt eget hotell och vad spelar det då för roll om man är i Dominikanska, Thailand, Kanarieöarna, .....

Den enda fördel jaŽg kan se är om man reser med små barn - blir enkelt och smidigt.

Förespråkar snarar en "setup" att man bokar bara flyg och på plats letar hotell samt olika mysiga/bra/goda matställen så långt ifrån "all inclusive buffer" som möjligt.
#15 2009-02-04, 18:52
z3r
Har åkt på två st All inclusive resor, var samma upp lägg på båda ställena. Frukostbuffe med massa inhemskt pålägg, konstig juice som enbart smackar socker. Lunch är det nån form av buffe med passa och pizza slice och lite mera inhemsk mat. Tills middag är det samma inhemska mat och några vanliga rätter. Allt är dåligt kryddat eftersom det ska passa allas smaker. Dricka får du göra hur mycket du vill men allt är inhemskt, du får det oftast i skit små glas max 1,5 dl om det ens. Kan tänka mig att All inclusive skiljer sig jävligt mycket beroende på hotell. Har man inget intresse av att se omgivningen och bara ta det lugnt på hotellet så kan det vara skönt med all inclusive, för oftast så ligger dessa hotell en "lång" bit utanför stan.
#16 2009-02-04, 19:04
Tystnad
Har endast varit på en sådan resa och det var via solresor till Mallorca .
Det var Buffé med en massa olika rätter att välja mellan ,morgon middag och kväll.
Mellan måltiderna var det "snacks" .
Man hade kunnat äta ihjäl sig om man velat

Helt okej enligt mig.Vin och öl och drinkar är dock inhemska varianter och knappast något att hänga i grannen.Ölen var klart bäst men ganska svagt .

Nackdelen är att det blir lite enhanda ,en del av livet med att äta ute på resturang är ju just att man provar olika ställen ,så blir det ju inte nu dessutom är man ju på hotellet hela tiden.
För barnfamiljer är det dock nog perfekt! och kanske mera avkopplande för föräldrarna än vad det normalt är ,man slipper ju planera så mycket inför måltiderna.
#17 2009-02-06, 22:51
cosmic_dancer
Ursprungligen postat av Bertil Boo
Buffé! Mat som legat framme sedan ?? Jag har för mig att det också fanns en meny med ett fåtal rätter men jag minns inte vilka. Antagligen de gamla vanliga som pasta och burgare m.m. Nu kan jag ju bara tala för mig själv och de få bekanta jag vet varit på All Inclusive. Kanske finns det bättre!


det låter ju aptrist är man i ett land vill man ju åtminstånde testa den lokala maten... eller ja som någon skrev beror kanske i vilket land man befinner isg.
#18 2009-02-09, 09:53
bickle76
Ursprungligen postat av EBIT
Förespråkar snarar en "setup" att man bokar bara flyg och på plats letar hotell samt olika mysiga/bra/goda matställen så långt ifrån "all inclusive buffer" som möjligt.

Så gillar jag också att resa i vanliga fall. Men nu i januari var jag iväg på en resa där det enda syftet var att ha det lugnt och skönt och ladda batterierna. Valde därför All inclusive till Lanzarote (där jag inte heller behövde lägga överdrivet med tid på sightseeing). För den typen av resa var det perfekt med All inclusive.

Maten som serverades var buffé till såväl frukost som lunch och middag. Fanns mycket att välja på och mycket var såklart återkommande men det fanns alltid något som var helt ok. Dessutom ett stort dessertbord till varje måltid.

Mellan måltiderna serverades lite blandat ätbart i poolbaren, det såg iofs inte så gott ut men eftersom man hela tiden var proppmätt så behövde man inte äta något där förutom glass.

Angående drickan så var det självservering. Det fanns en ölkran, vinkranar, läskpump (cola, fanta, sprite och tonic), juicemaskin och kaffemaskin. Dessutom stod ett 20-tal spritflaskor framme för egna dringar. Det fanns Gin, Rom, Whisky, Vodka och en massa likörer. Det var inte direkt finsprit, men det funkade helt ok att blanda drinkar med.
#19 2009-02-09, 12:05
ubersanta
Europa -> Resor allmänt


/mod
#20 2009-07-12, 15:12
soundsystem
Jag väcker den här gamla tråden lite grann. Om man vill åka på en All inclusive-resa i vinter, någon gång i slutet av december/början av januari, vart ska man bege sig då för att få en schysst värme och ganska varmt vatten? Är det Egypten som gäller då eller vad tycker ni? Värt att tillägga är att jag är helt ny med charter och all inclusive överhuvudtaget, har alltid rest på egen hand tidigare utan resebyråer inblandade, men vill pröva på någonting nytt
#21 2009-07-19, 15:44
dwg
Ursprungligen postat av soundsystem
Jag väcker den här gamla tråden lite grann. Om man vill åka på en All inclusive-resa i vinter, någon gång i slutet av december/början av januari, vart ska man bege sig då för att få en schysst värme och ganska varmt vatten? Är det Egypten som gäller då eller vad tycker ni? Värt att tillägga är att jag är helt ny med charter och all inclusive överhuvudtaget, har alltid rest på egen hand tidigare utan resebyråer inblandade, men vill pröva på någonting nytt


Har bara varit i Egypten på sommar tid (Aug) då var det varmt
Kan tänka mig att det är bra värme där på vintern.
Jag tycker att du ska åka dit, har inget ont att säga.
Kanske dom som försöker dra in en i affarerna, bara att garva och gå vidare.